Köpenhamn - Reffen!

Långfredag i Köpenhamn skulle kunna vara en stillsam dag då flaggorna vajar på halv stång och affärerna är stängda - men Emilia hade förberett en cykelutflykt och det passade helt perfekt då värmen och solen också gjorde livet lätt att leva!
 
Vår camping låg ca 10 km från Norreport så vi började med att cykla in - även om många också tar cykeln med sig på tåget när de ska lite längre. Det finns särskilda vagnar avsedda för detta och hela Köpenhamn har verkligen anpassats för cykling. Otroligt framsynt!
 

Här har vi kommit fram till "Reffen" som var målet för vår tur. Det är Köpenhamns största Street-food-market och något utöver det vanliga! Det är på ytan lite rått men ett otroligt trivsamt hamnområde som ligger ute på kajen på Refshaleøen.


Här finns nästan 50 olika matbodar, barer och kreativa workshops som drivs av entusiaster och gastronomiska entreprenörer. Alla är inhysta i gamla återvunna containers och diverse bilar.  Det hållbara konceptet bygger på att alla respekterar klimatet, miljön och människorna under temat "reduce and reuse". 


Och det är hur coolt som helst!


Att Köpenhamnarna gillar området råder det inga tvivel om. Det fanns inget skräp, ingen kvarliggande disk eller glas på borden. Alla plockade bort efter sig och som arrangör går man bara omkring och gapar... Vill ha! Här!


En del hade byggt ut med trädäck för barhäng och andra...


...ägnade sig åt konsthantverk.


Här hittade jag en skylt över området (om ni nu kan läsa det finstilta). Det fanns entreprenörer och mat från hela världen!


The fire beer bar... 

Andra bryggerier hade större utrymme:


Som Mikkeller!


Ett stort hamnmagasin och egen DJ som spelade skön musik medan folk åt och drack. Supermysigt!


Maken var imponerad av den genuina inredningen med ölfat. Coolt!


Och utomhus fanns också ett par ölvagnar där man kunde handla med kort och tappa upp sitt eget glas. Skulle man få göra så här i Sverige?


Köpenhamns Klättercenter fanns också beläget i området och Reffens besökare var i alla åldrar - från små barn till pensionärer. En riktigt skön mix av människor!


Chicken shed... But of course!


Och här köar jag för asiatiska lunch då de smakbitar som bjöds smakade ljuvligt. 


Jag blev verkligen inte besviken! Bao Buns och fläskspett som båda var magiskt goda!

Och när man ska äta kan man ta plats var man vill på området. Vi delade på oss för att handla och strålade sedan samman för att avnjuta. 


Sjukt nöjd!


Bredvid vårt bord fanns också en container avsedd för graffiti och där var det fullt med barn som lånade sprayburkar och skapade konst. 

Man kunde dessutom låna solstolar och gå längre ut på kajen för att bara softa. Och alla besökare bar tillbaka sina lånade stolar! Så imponerad över disciplinen och omtanken om området från alla som var där. En riktig pärla mitt i en av Europas största städer. Hit kommer vi garanterat tillbaka nästa (varje?!) gång vi besöker kärlekarna i bakgrunden!
 
Otroligt mysigt att få hänga tillsammans med Emilia och Ludde - och samtidigt unna sig en del sightseeing. Jag och maken cyklade ännu en tur för att titta närmare på Edvard Eriksens "Den Lille Havfrue" som har suttit på sin sten i Langelinie sedan 1909.


Stilla och lugnt...
 
...var det inte! Jag försökte ta en selfie med henne men det blev som ni ser en aning misslyckat... haha! 
 
En klassisk skulptur som sällan var ensam på sin sten. På de flesta av mina bilder hänger det barn och vuxna som vill posera tillsammans. Och nej, jag trängde mig faktiskt inte fram. 

Men till slut så...

En supermysig dag som avslutades med att vi blev utbjudna på middag av finingarna. Vi har verkligen njutit! Lördag blev det lite shopping som avslutning men det får jag skriva om imorrn. Nu ska här motioneras!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0