Hemresa genom Sverige!

Nu är det en vecka sedan vi började vår hemresa genom Sverige. Det är 145 mil enkel väg till finaste flickan i Köpenhamn och det gick alldeles utmärkt att köra. Vi valde att inte stressa utan gjorde två övernattningar på vägen.

Jag som i normala fall har lite bråttom att komma fram måste säga att det är behagligt att köra husbil. Tempot sänks så fort man sätter sig vid ratten och blir man trött är det bara att stanna - man har ju huset med sig.


Här har vi påbörjat resan över Öresundsbron! Fantastiskt bygge men inte helt billigt att nyttja. Det kostar 1050:- enkel väg att köra över med husbil...


Men vi fick se vackra vyer och Turning Torso när vi närmade oss Malmö.


Här har vi passerat Jönköping och påbörjat vägen längs Vättern.


I höjd med Gränna passerade vi ruinen Brahehus. Den besökte vi för många år sedan och den här gången blev det inget stopp.


Vi landade istället i Motala! Det finns en utmärkt App med Ställplatser i Sverige och där kan man också kolla vilka som har öppet under vintersäsongen. 


Det blev givetvis en promenad i omgivningarna och det är roligt att bara vandra omkring och ta in alla nya ställen. 


Intressant trädfällning...


Motala räknas som Göta Kanals huvudstad och kanalen byggdes av Baltzar von Platen i början av 1800-talet. Han grundade också Motala Verkstad och utformade den unika stadsplanen.


Göta Kanalbolag har ett storstilat hus nere vid vattnet!


Framför huset ligger den här enorma vevaxeln som tillverkades till ett fartyg av Motala Verkstad i mitten av 1900-talet.


Och körsbärsträden blommade!
 

Jag passade på att posera även om det kanske inte var lika imponerande som Kungsan...
 

I hamnen står den här glasskulpturen Turning Cero.
 
Och på vägen tillbaka passerade vi de här söta fåglarna. En förbipasserande dam kunde ge oss det rätta namnet; Svarthakedopping! De var inte lätta att få med på bild då de mest befann sig under vattnet...

Ett mysigt stopp och nästa morgon var vi "on the road" igen. Bara att starta bilen och åka! Det här resebloggandet blir lite utdraget men imorgon bör jag ha hunnit tillbaka till Skellefteå igen. Rent fysiskt har vi ju faktiskt varit här sedan i tisdags...

Tjingeling!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0