Elfte september...

Dagens datum är en riktig olycksdag; 1968 störtade Air France flight 1611, 1973 genomfördes Militärkuppen i Chile, 1978 avled Ronnie Peterson efter en våldsam krasch i Italien, 1987 mördades legendaren Peter Tosh... Men det vi minns bäst och som fortfarande känns otäckt är:

2001 - Tvillingtornen faller 

Den elfte september 2001 skedde det som kommit att bli synonymt med 9/11. Två flygplan styrdes in tvillingtornen World Trade Center. Drygt 3 000 personer avlider.

2003 - Anna Lindh avlider

Den elfte september 2003 avled Sveriges dåvarande utrikesminister Anna Lindh efter att hon dagen innan knivhuggits inne på varuhuset NK i centrala Stockholm.

Det gäller att bryta trenden och skapa sig nya minnen som kan fungera som en positiv motvikt. Idag har Dagny och Helny namnsdag och man kan t ex gå på slöjdkväll på Handens hus, se olika konstutställningar som t ex Eni's på Galleri 1...

 

 ...Tomas Colbengtson på Skellefteå Konsthall...
 
...eller Ulrika Sparre på Museum Anna Nordlander. Den här bilden är dessutom väldigt passande idag och kan fungera som ett sikte framåt!
 
I övrigt ska jag fixa till mina naglar idag, göra bildspel kring företagshistorik inför ett kommande event, plugga på texten till "Räkna med mord" som ska spelas i Umeå till helgen, motionera, laga kyckling, läsa mer i mitt kommande boktips (sändning 25 september), se över husbilen som ska med till Umeå... Nej, jag hinner nog inte allt idag men det som inte blir gjort är ju kvar.
 
Avslutar som Sara Lidman: Lev!
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0