Trästock, fina intryck och regn...

Just nu sitter jag i uterummet omgiven av halvtorr tvätt som hänger på stolarna och lyssnar till regnet som smattrar på taket! Jag hann precis rycka ner sängkläderna från strecket och ta in dem hit innan himlen öppnade sig. Ja, jag hann gå en promenad också även om foten inte tillät någon lång sväng. Glädjande är det dock att jag äntligen fått tid för undersökning hos en specialist i Umeå i augusti! 

Nu njuter jag iaf av friskt regn, mullrande åska på långt håll, dålig internetuppkoppling och en kall burk Ramlösa. Kan knappast bil bättre efter en magiskt varm juli? Eftersom jag förstått att det kommer en ny värmebölja så klagar jag inte och vi vet ju alla att regnet verkligen behövs!

Vädret är kanske passande idag då det känns lite deppigt. Igår åkte barnen hem till sitt och det blev plötsligt så tomt... Nu är badrummet skinande blankt igen men det är ju en viss charm med röran och alla handdukarna också :/. Vi har iaf haft en superfin vecka tillsammans och gjort så mycket roliga saker! Gemensamma upplevelser räcker ju läääääänge.


Helgens Trästockfestival har givetvis fått besök båda dagarna och här ser ni den husvagn som ett par grafittimålare dekorerat. Coolt! Man kanske skulle kört dit husbilen? :P


Jag tycker också att skylten utanför Exploratoriet är så passande. Under Trästocksfestivalen är det såå många unga och lovande talanger som både arrangerar, jobbar ideellt och uppträder. Ni är kanske mer självsäkra än vad jag var i er ålder och i så fall får jag gratulera. Tycker hur som helst att ni är alldeles fantastiska!
 

Fredagkvällen var magiskt härlig och vi åkte ner för att äta lite och lyssna till begåvade Sarah Klang. Jag brukar ju vara så där äckligt positiv men måste tyvärr begränsa mig lite i det här fallet. För det första så smakade våra gyros ingenting... Torra och tråkiga. Inte ens personalen var glad och då hade festivalen precis öppnat...


För det andra har Sarah en mäktig, cool och stark röst som hade kunnat blåsa av oss håret - om hon hade velat. Såg henne i "På Spåret" och blev så imponerad - men i fredags var hon inte riktigt där...


Den här bilden är tyvärr ganska passande. Lite nonchalant och uttråkad med ett mellansnack som inte lyfte... "Jag har haft en psykotisk resa hit...", suckade hon. Och sen då? Ingen fortsättning, ingen humor, ingen spelglädje... Hade hon velat ha våra sympatier så skulle hon berättat mer. Starka låtar och fantastisk röst - men det räcker inte alltid för en bra konsert.

Drog genast paralleller till Magnus Carlsson som ju verkligen bjöd på sig själv under konserten förra helgen. Ja, jag vet att han har lång erfarenhet - men det är närvaron och spelglädjen som bevisar att både han och duon First Aid Kit är fullblodsproffs! Man måste älska det man gör på scenen - annars kan man lika gärna låta bli...


Gladare blev vi när vi promenerade till bilen och träffade på Saga och lillprinsen Tune! Han var tydligen på lite dåligt humör men det märktes inte...


...och han skrattade gott åt maken när han busade! Ikväll ska jag åka till Skråmträsk Kvarn för att äntligen få se Saga och Hans föreställning "Tro, hopp och lite kärlek". Kul!

I lördags träffade jag fler finingar då jag hade bokat en date tillsammans med Anna och hennes fina familj!

Vi började med festivalens höjdare på matfronten; Baloos burgare! Saftiga, goda och med flera sorters ost. Dessutom är Osman ett socialt geni - och det ska ju också vara trevligt att handla!
 

En stund i lekparken med fina Alma...


...och fina Leo! Länge sedan vi sågs men de var på banan direkt!


Och fina Anna såg ut som en filmstjärna! Här hade vi tagit plats för att lyssna till ännu en begåvning:

Ella Lundemo! Det är en av Josés döttrar och alltså Annas bonusbarn. Och vilken bonus! 
 

Hon blev handplockad av självaste Andreas Carlsson (idoljuryn ni vet) för att studera musik på hans Academy Of Music And Business i Tingsryd och jag förstår att han blev betagen. 


Vilken stark närvaro, vilken röst, vilket fint och moget mellansnack och vilka fantastiska låtar hon skrivit!

   
Hon skulle definitivt fått ha med sig hela bandet och stått på stora scenen! Ella Lundemo. Henne kommer vi definitivt att få se mer av!
 

Härligt gung var det också på lekplatsen när José gav barnen fart!


En hisnande upplevelse! Kul att träffa hela fina familjen!

Här skildes våra vägar åt eftersom jag ville lyssna till den fantastiske poeten David Väyrynen från Hakkas, Malmberget!


Han kom, sågs och segrade! Ni som ännu inte läst hans underbara samling "Marken" tycker jag genast ska åka till biblioteket eller bokhandeln. Den är så lysande bra!


I lördags läste han själv ur boken och berättade mer utförligt om människorna och miljöerna i hans dikter, visor, listor, predikningar och annat som boken är en skön blandning av.

Han gör, med mycket humor, stor konst av norrbottningarnas karga egenheter och det finns så mycket värme mitt i torftigheten. Innehållet studsar mellan arbetarrörelsen och lestadianismen och syftet är också att väcka sinnet hos alla utflyttade och få människor att komma hem igen! Jag julklappstipsade om den här boken i Go'kväll i december och nu ska jag ta och läsa om den. "Det är tydligen inte för sent att debutera vid 34?" Nej, det är det verkligen inte. Du är en stjärna David Väyrynen!
 

Nu har regnet lugnat ned sig så att jag kan ta mig in i huset igen. Tillsammans med blommorna blickar jag uppåt och tackar så mycket för vätan! Det här blir en bra dag för kultur och läsning.
 
Och vad tror ni om den här titeln för en överdrivet positiv person? "Ditt lilla mörker i ljuset" kanske är bra för balansen... Haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0