Lycklig turné till Överkalix!

Igår rullade dagen på och jag hann med både jobb och lite effektivt rep med Kågis. Den här veckan är närmligen "Lyckligare nu" på turné i Norrbotten och ikväll har vi landat i Överkalix!
 

Tack vare Anneli på Teaterföreningen fick vi tips om Tjers Gästgiveri som tillhandahåller fantastiskt boende! Mysigt, romantiskt (fast vi sover i var sitt rum), med superservice! 


Utanför våra rum ligger också det här stora samlingsrummet med öppen spis och TV. Här sitter vi i skrivande stund och avnjuter förträffliga mackor som ägaren Anna-Lisa gjort till oss som kvällsmat. Mums!

Men innan vi gjort oss förtjänta av denna lyx så har vi givetvis spelat föreställning!


Riggade och klara i Svartbyns Byastuga! Jag är klart på G!


Så även bästa Kågis som är en klippa att åka runt med!


Ganska mycket stolar i en fint renoverad bygdegård men vi var lite gruvsamma. Skulle det komma folk?


Teaterföreningens ordförande Anneli hade jobbat på bra och vi fick också fira hennes födelsedag! Grattis än en gång!


En av de första som kom var Karl-Wilhelm Eriksson som direkt ställde frågan: "Visst jer du fra Önschmarka?" Jaaaa, men hur vet du det?  "Je jer borti Löista!"

För de som inte hängde med kan jag berätta att den här mannen, som bor i Överkalix sedan 60 år, är barnfödd i min grannby Daglösten. Han är också bror till Sven-Erik Eriksson som gjorde stor succé som "Tjaljonken" i Kvarnspelet! Så roligt att ses! Här hälsar han också till alla bybor och andra som känner honom! 


Och det kom mer publik - när vi skulle köra var det fullsatt. Så kul när vi nu också spelade föreställning nr 70! NSD hade skickat reporter så vi hoppas att hon också var nöjd. Tack alla!


En helt misslyckad selfie framför Svartbystugan innan vi åkte tillbaka... Haha! 

Och Tjers är en driftig familj. Mamma Anna-Lisa hade gjort mackor och Kågis serverades öl som dottern brygger! Riktiga entreprenörer!
 
Och nu avslutar jag med att släcka lyset för ikväll. Ser fram emot en lika kolsvart natt som stouten på bilden. Trött, nöjd och väldigt tacksam!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0