Berlin - del 4

Lördag morgon och ännu en stadig hotellfrukost som avslutades med lite nutella på en sockerkaka... Vad gör man inte när croissanterna saknas?

Vi hade köpt 3-dagars biljett till Hop on-bussarnas båda linjer (350:- var prisvärt med tanke på hur mycket vi åkte) och kunde därför använda linjen för att ta oss ut på en shoppingtur. Det finns en hel del här och man kan omöjligt avverka allt. Vill man shoppa designermärken håller man sig till Kurfürstendamm och mer shopping finns vid Potzdamer platz. Ett besök på jättevaruhuset KaDeWe är ett måste så vi tog sikte på det.


Här åkte vi över den nya bron (Kronprinsens?) som binder ihop staden och därför också symboliserar det mer öppna klimatet.


Huset längst fram såg ut som en Alien...


Och här passerade vi en större "Snäckan-scen" som får den på Nordanå att verka mikroskopisk.
 

Siegessäule (Segerkolonn) uppfördes 1864 som ett monument över Preussens seger i kriget mot Danmark. Viktoriastatyn längst upp tillkom några år senare och man kan faktiskt gå i en spiraltrappa ända upp för att se på utsikten.

Från början stod den här kolonnen framför Riksdagshuset men när Albert Speer skulle skapa den nya rikshuvudstaden Germania i början av 30-talet så flyttade man den till Tiergarten och den plats där den står idag - som rondellsmycke på Strasse des 17. juni. 

Här delade vi på oss och grabbarna tog en taxi till en bilutställning. Vi valde att promenera genom Tiergarten ner till KaDeWe och hann också förirra oss in på Cos för ett par lyckade köp. Jag gillar ju att promenera och vi har nog avverkat en mil varje dag.


Typ!
 

Här var vi framme vid KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) som är ett av världens största varuhus - på snygg andraplats efter Harrods i London. Här finns ALLT och ingenting är särskilt billigt. Men nu kan man ju hitta saker ändå och jag gjorde mitt bästa köp den här lördagen! 

Vi åt en exklusiv buffélunch längst upp och det blev resans dyraste måltid. Ja, desserterna var också enorma! Det är annars rätt billigt att äta och dricka i Berlin och vi tyckte alltsom oftast att vi fick mycket för pengarna. En middagsrätt låg ofta på 80:- och det får man inte säga om. Sedan beror ju priset också på vad man dricker till...


Maken tog plats på torget och undrade var festen var?

Jodå, det är bara att titta upp! Här hade vi kollat in ett par som hoppade Bungy-jump från Park Inn-hotellet. Tyvärr hann vi inte plåta men Ulf har nu en egen Alexanderplatz... 

Hem för att dressa om och fira segern över shoppingen innan vi skulle ta en höjdarmiddag! En del saker kan man tänka är turistfällor men jag kan rekommendera en sittning uppe i TV-tornet. Det var verkligen värt pengarna!
 
Återkommer... Måste vila mig i form!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0