Berlin - del 3

Innan vi åkte till Berlin hade vi ett gemensamt planeringsmöte där alla fick säga vad de helst ville se. Vi gjorde också upp en plan med fördelning av aktiviter under dagarna. Det kanske låter fyrkantigt men blev i alla fall jättebra då utbudet är stort och dagarna få. Man vill ju få ut så mycket som möjligt!


Fredag kväll hade vi biljetter till "The One" på Friedrichstadtpalast som ju är en jättesalong med plats för 1900 personer. Förstår också att det behövs för intäkternas skull då ett 100-tal dansare och sångare gjorde stor show på scenen. Dansarna var för övrigt magiskt bra!


Vissa anslöt redan i foajén till Glamour Girls! Tyvärr ville den här personen inte vara med på bild... Haha!


Ganska tom scen med hängande scenografidelar som användes för projiceringar. Totalt fotoförbud fram till applådtacket gjorde att jag lugnt kunde sitta och uppleva.

The One handlar om en ung mans försök att hitta den rätta. Han söker överallt och miljön förändras med belysning, bilder och dansare i helt fantastiska kostymer signerade Jean Paul Gaultier! Själva storyn är kanske inte så mycket att hänga i julgranen men kostymerna är heeeeeelt otroliga och dansarna som sagt så proffsiga och på pricken korrekta. Imponerande!


I pausen blev det öl och pretzels - eller brezel som man säger här i Berlin. Kul att det också finns "Alkoholfrei" öl som alternativ överallt! Även i ölstugorna där festandet är mer påtagligt. Ganska mastiga bakverk det här. Smakar salta pinnar och en halv räcker gott som tilltugg.


Så närmade vi oss slutet. Den enorma scenen har delats, flyttats om, täckts med vatten, och förändrats under hela föreställningen. Takhöjden måste ha varit minst 20 meter och därifrån kom det ner nycirkusartister i gungor, tyger, scenografidelar mm. Det var "extra allt" av allting och otroligt imponerande! 


Applådtack där hundratalet medverkande turades om att kliva fram. Kostymerna är bara så sjukt häftiga och kropparna de mest vältränade jag sett på länge.


Här singlade det ner ett par cirkusartister - men det var tjejerna som imponerade mest. Otroligt starka och kontrollerade!


Lack och läder!


Även muren fanns representerad!


Punkig Goth-stil!


Och till slut föll naturligtvis glitter över hela lokalen. Vad trodde ni? Sammanfattningsvis kan man väl säga att showupplevelsen var något utöver det vanliga men att känslorna uteblev. Historien griper aldrig tag i en men det kan man köpa när totalen är så här maffig!


På väg hem fick vi ytterligare skymtar av Ljusfestivalen!


Det ÄR otroligt snyggt och häftigt! I Luleå har de liknande belysning av många hus och det vore så snyggt att göra detsamma i Skellefteå. Tänk hur coolt t ex Åhlénshuset skulle se ut? Jag gillade det skarpt!

Vissa var mer förstärkta i sitt originalskick men alla var superfina!

Nu hade vi avverkat två dagar fulla av upplevelser och fler skulle det bli! Min förkylning har inte varit någon bästa vän men tack vare diverse medikamenter höll jag ut hela tiden. Idag skriver vi tisdag och jag som trodde att jag skulle vara frisk gör en sjukdag hemma i sängen... Dricka och sova blir dagens medicin!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0