Att komma hem

Bra helg ur jobbsynpunkt! Igår blev det en heldag i Umeå och idag har jag städat och stökat på här hemma. Särskilt mycket vila har det inte blivit men jag sov länge i natt och det räcker långt. 

Igår åkte jag söderut men kom ändå "hem"! Scenkonstdagarna i Umeå lockade och bland arrangörer och teaterproducenter känner jag mig alltid som fisken i vattnet. Det har ju varit min profession sedan 1986 så det kanske inte är så konstigt.
 

Vi drog iväg tidigt - jag och tandpetarna... Haha!
 

Ljuvlig dag, men den här solen är inte att leka med. Man blir stundom helt bländad.


Nu gick resan alldeles utmärkt och här har jag checkat in och tagit mig ner till Studion där de första presentationerna skulle vara. Fullt med folk även på läktaren där jag sitter så det måste vara en lyckad dag för arrangörerna!


Från Jämtland kom Teater Barda. De medverkade ju i Norrländsk Passion och det var så kul att återse en del av deras skådespelare/dansare. Här är det verksamhetsledaren Henrik Öhgren som presenterar föreställningarna. Alla i ensemblen har en lättare utvecklingsstörning men är också stora talanger på scenen! 


Ellenor Lindgren från Teater Bartolinis presenterade deras kommande produktion som blir en tredje del i serien "Fishtank" som var så rolig. "Nu blir det Fishtank Mama" och jag längtar!

Efter en god lunch hann jag ut en sväng på stan för en kaffe med några godingar:


Emilia och Stina var i Umeå för att hälsa på Maggan som pluggar där. Finaste tjejerna som hängt ihop sedan de var små! Så kul att få krama om er!


En selfie är ju livsfarlig med de här snyggingarna men som tur är kom inte hela jag med... Haha!

Tillbaka igen till den marknad där alla minglar och man får chansen att promota sina föreställningar för hugade spekulanter. Jag hängde som vanligt med Västerbottensteatern som är mitt andra hem. Glad att jag fortfarande får vara delaktig trots att jag inte jobbar där. Men det kan komma fler samarbeten... Wait and see!


Mia, som numera jobbar med försäljning i länet, kollade in utbudsmaterialet i väntan på fler besökare. Man kunde också få en speed date tillsammans med husregissören Bobo Lundin. 


Men just när jag kikade in repeterade han och teaterchefen Fransesca Quartey lite text inför kommande presentationer. Han ser förskräckt ut...


Men det kan bero på att hon var ganska bestämd... Haha!

Jag blev kvar till sista passet och ville ju se vad teatern hittade på innan jag åkte hem:


Här har Mia, Fransesca, Birgitta och Bobo gjort entré och det blir glad och avslappnad stämning på en gång!

Bobo är en oerhört driven och karismatisk regissör - ni som såg "Sense" förstår säkert vad jag menar. Han gör totalteater! Nu gör han "En julsaga" som får premiär på lördag och nästa år kommer fler föreställningar. På bilden tror jag dock att han sålde in "Darling Dorotea". Längtar efter att gå och se!
 

Väl hemma möttes jag av supermånen. Ja, den kommer kanske inte förrän om ett par dagar men den här var tillräckligt stor tycker jag. Och innan jag kom in i köket kunde jag känna doften av något smarrigt...


Fiskgryta! Maken hade gjort en storstilad insats i köket och det var verkligen jättegott! Att sätta sig vid dukat bord är också en härlig lyx!

Idag var det min tur att bjuda tillbaka och det blev mer konventionella älgfärsbiffar med kantarellsås och rostad potatis. Men så har jag ju också satt upp julgardiner, strukit dukar, bytt sängkläder, tvättat, röjt alla burkar i badrummet och farit runt som ett jehu...

Men jag känner mig nöjd och tycker att det var hans tur att softa då det ju är Fars Dag! Barnen har ju givetvis uppvaktat och vi tittade precis igenom några av deras gamla kort som är sparade:


"Farstan" var ju länge en klassiker... <3


Och fina kort där de ritat pappa på olika sätt. Här är Oskars variant av starka pappa!

Emilias variant är betydligt magrare... Men han verkar flirta lite?

Nåja, storleken har i det här fallet ingen betydelse och jag är fortfarande glad och nöjd över att det blev just du Ulf! Bättre pappa kunde barnen inte ha fått!
 
Jag avrundar den här dagen med att komma "hem" en gång till när jag landar i soffan som avslutning på en riktigt bra helg! Nu väntar "Midnattssol" och sedan sängen. Bara att ladda om. Imorrn är det ju jobbardag igen...
 
 
 
 
#1 - - Elsy%20Stenlund:

Men Monica! Det är ju inte första Advent än ens o du snackar om julgardiner. Nog för att det r mörkt o kulet ute men jag skulle aldrig kunna tänka mej att "tjuvstarta"! Tur att man får göra som man vill då man snart är 80! Kram på dej!:-)

Svar: Haha! Ja, jag är lite tidig - men tiden går fort och vips är vi där! :) Kram på dig med!
Monica Lindgren