Ystad!

Idag åkte vi 10 mil österut (det är verkligen inga avstånd här nere!) och kom till Ystad. Vi hade tänkt oss till campingen men såg att det var 3 km in till centrum, och även om vi gillar att gå så blir det lite drygt när man också vill traska runt stan. Därför står vi nu på en ställplats vid småbåtshamnen som ligger betydligt mer centralt. Elstolpar finns - men väldigt få och väldigt redan upptagna... Därför får strömmen nu räcka så långt den räcker.

 Men läget! Vi bor alldeles nere vid havet och soooolen sken när vi parkerat! Lovely!
 
 Fin brygga!
 
 God fisklunch i hamnrestaurangen! Sedan skulle vi sitta i solen... Ja, ni kan ju gissa vad som hände med vädret? Precis. Mulet... Haha! Ja, man måste skratta åt det. Något annat går inte. Det fick bli till att promenera runt i den vackra staden istället.
 
 Det finns en gata för alla; Teatergränd passade mig bra!
 
 Här kan man tro att det är en färglös stad - men så är inte fallet. Det finns massor med vackra och färgglada hus. Här ser ni en del av dem:
 
 
 Gult och gulligt!

 Så här skulle man ju vilja att vildvinet såg ut hemma - men jag tror att solen där hemma nu krossat alla mina blommor ute... Tur att det finns nya att köpa.

Vackra hus och vackra gatnamn.

 Men Apgränd? Och kvarteret Mattias? Nääääeee... Han är värd något bättre!

 Torget var något mer and-ligt...

 ...och vissa affärer mer klassiskt trendiga? Man kan inte tro att den här affären säljer Armani och Tommy Hilfiger. Men är det rea så är det. Då ser det mesta lite billigt ut...

 Den här muren får sätta P för dagens vandring. Nu blåser det friskt och duggar givetvis... Vi verkar ta med oss vädret var vi än kommer. Snart vågar jag väl inte säga att vi har tänkt börja styra kosan norrut? Haha! Men så blir det faktiskt så pass på...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0