Onsdag i Antibes!

Vi har haft underbart väder hela veckan och man skulle ju kunnat ligga på stranden hela tiden - men för det första brände jag mig i ansiktet första dagen (har väl inte hänt på 20 år!) och för det andra vill man ju också se andra saker.
 
Efter utflykten till Villefranche Sur Mer så styrde vi nu söderut till Antibes som ju egentligen är Åsas ställe sedan hon stod för ett Bed & Breakfast under ett halvår. Jag hälsade på ett par gånger och också väldigt förtjust. Men skulle jag ens hitta? Jodå, sa Åsa när jag ringde och frågade, du kommer att känna igen dig!
 

Jodå! Det såg ganska snabbt bekant ut och här är vi på väg för att se torget och huset där Åsa jobbade, och vi bodde.


Det var full fart på Place Nacional där man grävde upp hela asfaltläggningen för att göra fint framöver - och för att också ta vara på de arkeologiska fynd man gjort.


Maskiner i arbete bakom stängsel är något av det mest spännande som finns...


Och uppe i huset på Rue Sade kikade Margit ut! Så kul! Hon är också från Piteå och har tagit över sedan Åsa slutade. Roligt att få några ord men vi stannade inte då vi skulle kika runt så mycket som möjligt.


Vi gick en promenad i våra gamla fotspår Åsa! Saknade dig! Och Mie! Bästa fotografen!


Men grinden till Nomaden var öppen! Yezz! Här skulle vi gå in för att ta bilder vid statyn men trots att vi t o m gick till Polisen och kollade öppettiderna så var det lika förbaskat stängt när vi skulle fotografera... Nåja, vi hade större tur den här gången.


Genom muren kunde man se "äckelstranden" som vi kallade den efter att ha sett råttorna angripa soporna en sen kväll... Huga!


Men vi skulle ju kika på favoritstatyn som nog var största anledningen till att jag ville visa Ulf Antibes. Jag trodde nog att han skulle bli lika fascinerad som jag.


Ute på Bastionen stod den. "Nomade" av Jaume Plensa!


Det här är nog det läckraste konstverk jag vet! Alla som kommer förbi går in i den, kikar på den, klättar (vilket dock är förbjudet...) och fotograferar! Det här vore något att ha på torget i Skellefteå. Vilken marknadsföring av alla besökare!


Back in it!


Ja, lite klättring var jag ju tvungen att göra... Det här var faktiskt innan vi hade läst skylten... 


Tur det! Maken är ju som en spindel... Och bilderna blir hur kul som helst!


Två coola killar!


Efter en timme vid Nomaden så gick vi till stenstranden som var vårt favorittillhåll. Inte så mycket folk men skönt och bra bad.


Vackert! Men vi hann inte sitta här mer än en timme förrän det började blåsa något så galet mycket!


Ja, ni ser ju själva!


Förra gången förstörde jag kameran av sand och saltvatten så den här gången blev det färre bilder. 


Men vi blev helt sandblästrade i ansiktet och håret. Vår plan var att stanna och ta middag (Crispy Pork) men efter att ha gått runt och sett omgivningarna, Picassomuséet och lite annat så gav vi faktiskt upp. Det blåste fortfarande kniven... Middagen får vi ta nästa gång - och helst tillsammans med Åsa och Ola! Och Mie kanske tar med sig Pär?
 

Back in Nice igen! Maken smälter in... Bara goa' gubbar! 

Och sedan blev det lite shopping, ombyte och middag! Jag ska för övrigt aldrig ha vita byxor. Hann ta en tugga och sedan var tomatsåsen på villovägar... Haha! Men vi åt en supergod pizza och det var en glad överraskning.
 
Så här ser dagarna ut och det är vansinnigt härligt. Lite sol, lite textläsning, lite böcker, ganska mycket mat och en del bad! Dessutom promenerar vi något så kusligt mycket! Nästan varje dag har startat med en gå/löprunda innan frukost och plankan är nu uppe i två minuter. Men mer tror jag inte att jag klarar. Och eventuell viktnedgång bromsas fint med croissanter och pain au chocolat... Haha! Är man i Frankrike så är man!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0