Röjardag!

Igår smidde vi planer för dagen och nästan alla har vi också genomfört. Det enda vi misslyckades med var yogan... Kanske gårdagens "butterfly" skrämde upp oss? Så där vig vill man nästan inte vara! Haha!

Vi började med frukost och en promenad tillsammans med Alma. Åsa bor med skogen inpå knuten så lugnet infinner sig snabbt när man kommer ut. Och det var så vackert med frost på löven.


Blåbärsblad med nya färger.


Och spindelnät överallt. De jobbar verkligen hårt.


Soooool!


Mera blåbär.
 

Lååååånga tjejer på prommis.


Och mera frost. Den här gången lingon. Vackert och sprött!

När vi kom tillbaka startade vi upp dagens röjarprojekt och valde att få lite ordning i klädkammaren. När man bor i en stuga är varje förvaringsmöjlighet viktig och nu var det dags. Men nej, det är inte så att jag tycker att det är stökigt hos Åsa eller att hon saknar ordning - men ibland är det bra att vara två och hjälpas åt för att resultatet ska bli bra. Sedan ÄR det ju tillfedsställande att göra något praktiskt där man ganska snabbt får se ett färdigt resultat.

Men vi fick också fin hjälp till lunchen...


Mommes älskling Valter! <3 Vilken pigg och vaken söting! Linda-Marie hade tagit en långpromenad och kom för att överraska. Så mysigt!


Medan vi drack kaffe och fortsatte så lärde sig Valter jonglera...


Men du får ju inte äta upp rekvisitan...


"Jaså inte?"

"Watch me..." Vilket charmtroll!

Men tillbaka till projektet. Måste väl gå rätt snabbt...
 

Oj! Mycket prylar på liten yta... Ja, så här ser också vårt förråd ut med jämna mellanrum och det är bara att ta tjuren vid hornen, tömma, organisera och stoppa tillbaka. Vi hittade många roliga saker:


Hemgjord mygghatt... Är jag lika snygg i den här som mormor var i sin Oskar och Emilia?

Men vi gav inte upp utan tog bort ett par hyllplan, slog isär Elfa-backarna till två låga torn och mätade upp allt för att fylla hyllorna med plastlådor man kan stänga. En sväng på stan och lite montering resulterade i jättebra förvaring:
 

Voilá! Lådor fyllda och uppmärkta med lappar. Favoriten blev "Raat". Haha! Ja, alla har väl en låda med saker som man inte vet var man ska ha...

Och skorna hängde vi på väggen istället för att de skulle ligga och ta plats på golvet. Det rymdes mycket när vi rensat upp.


Hoppla! Stoppade visst in en komiker också - i en annan lika snygg mygghatt...
 
Vi blev supernöjda med resultatet och nu återstår bara för Åsa att rensa färdigt - och njuta av ordningen! Tror att jag måste ta tag i vårt förråd också... Men det blir inte idag. 
 
Mår finfint efter en kortsemester i stugan och känner att jag verkligen kan koppla av där även om vi röjer. Det blir ju att ta tag i något helt annat och det är skönt. Sedan hinner vi ju också prata och skratta och dricka kaffe och ha det mysigt! Tack för härliga dagar "på stugan" Åsa! Kramar!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0