Inte helt enkelt...

Jag är så enormt tacksam över all tid pappa lade ned på att rättvist fördela både hemman och stuga till oss barn. Det hade inte varit roligt att ta itu med nu. Det räcker gott med det övriga som ska bestämmas där vi alla ska komma överens. Sorgearbete och allt som följer är inte helt enkelt.
 
Igår hämtade jag mamma och mötte upp andra familjemedlemmar i Landskyrkan där det var Tacksägelse för de som avlidit. Det ringdes i klockorna, bads och tändes ljus. Kändes fint. 
 

Vackert i koret och rofyllt på många sätt. Pappa somnade alltid i kyrkan och hade jag tillåtit mig hade jag säkert gjort detsamma... Är trött som ett tok trots att jag jobbat mindre än vanligt.

Jag är ingen flitig kyrkobesökare och inser också att det kommit många nya böner och sjungande svarsalternativ från församlingen som jag helt missat. Eller ännu inte lärt mig. En sak som består är dock tonarten i psalmerna som alltid innebär att jag måste ligga en oktav under. Håller jag till där uppe så måste jag ta i så in i norden och ni förstår ju säkert hur det skulle låta... Högt! Haha!

Igår var det lite knepiga psalmer - dock ingen match för mamma! - men jag var glad över stödet från de två kvinnor som satt bakom oss och sjöng heeeeelt klanderfritt! Jag berömde sången senare och de blev lite generade men jag tycker det är fint att tala om när man gillar något. 
 

Efter kyrkan var vi bjudna hem till Malin för lunch och födelsedagstårta. Och det blev utdelning av massor med presenter. Här är det lillebror som är först ut!


Glada syskon! Malin hade gjort en jättegod kycklingsallad och vi högg genast in.


Mamma beundrade de fina lamporna ovanför matbordet och jag tycker bilden blev lite kyrklig på något sätt... Eller så associerar men naturligt efter en sådan aktivitet.


Smarrig lunch och klockren service! Mamma fin och glad!


Småhjärtana lägger gärna beslag på lillebror som också tar sig tid med dem. Kärleken är klart ömsesidig!

Sedan skulle vi gå igenom det sista inför begravningen men allt låter sig inte beslutas på en gång. Det viktiga är dock att alla tar ansvar för sitt eget avsked av pappa och säger hur man vill att det ska vara. Det vi ska försöka göra i grupp är att lyfta fina minnen av pappa och ta hand om mamma så att hon blir nöjd med dagen.

Känner mig fortfarande lite krossad idag och det var tungt att stiga upp för en ny jobbvecka. Men så kommer jag till teatern och då går allt över! Är faktiskt bra att helt byta fokus och tänka på något annat och jag är så tacksam att jag numera trivs så bra i huset igen. Jag känner mig onekligen hemma!


Sedan kan man ju inte vara ledsen när man får chansen att regissera en sådan här solstråle!

Micke Lindgren är en så otroligt begåvad skådespelare och nu har vi kommit ännu närmare det färdiga resultatet. Vi gjorde ett genomdrag efter lunch och är nere på 52 minuter! Bra jobbat!! Nu ska han plugga text ett par dagar och sedan ses vi igen på torsdag. Kommer att bli en så fin monolog om Jompa och Micke! 

Imorgon blir det andra bullar. Då åker jag och Kågis till Arvidsjaur för att spela "Lyckligare nu" och på onsdag ska vi vara i Umeå. Blir väldigt roligt så jag ska ladda med mycket sömn. När man ställer sig på scenen får ingenting annat ta plats i hjärnan. Då är det showtime till 100%! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0