Vilodag och sjukt god lax!

En skön och slapp dag med vila och god mat. Perfekt sysselsättning en dag som denna. Oskar och Ulf åkte till Lövånger för att hälsa på farfars och jag har röjt undan, gjort fotbad och fixat naglarna. Härligt att få lite egen tid.


Emilia fick besök av finaste Maggan som numera flyttat från Göteborg till Umeå där hon pluggar. Det är så roligt att träffa alla fina kompisar nu när barnen är hemma.

Har också kikat på alla fina julklappar där makens hemmagjorda bryggare tog priset. Barnen fick var sin:
 

En gjuten platta med rör och hållare av en glastratt som man kan använda för att brygga en singelkopp. Hur fiffigt och snyggt som helst! 


Och grabbarna testade redan igår kväll. Funkade! Maken är för finurlig!

Jag trodde inte att jag skulle bli hungrig idag men när jag hörde att Maggan skulle äta lax kände jag plötsligt suget och fick lite nya idéer. På juldagen äter vi ytterst sällan julmat och så blev det inte idag heller.


Gjorde en sallad på selleri, purjo, persilja, granatäpple, valnötter, getost, solrosfrön och en dressing med olja, citron, vitlök och honung. Fräsch!


Jag köpte fantatisk sashimilax på Food innan helgen och istället för att servera den helt rå så gjorde jag en marinad på saft och skal av en citron, japansk soya, ketjap manis, teriyakisås, honung och grön thai chilisås och lät laxen marinera i en halvtimme. Stekte den sedan snabbt i olja på hög värme så att den fortfarande var rå i mitten.
 
Herregud så gott! Det här var nog den godaste fisk jag har ätit någonsin! Saftig, smakrik, smulter och så fräsch. Hela familjen blev otroligt förtjust! Jag skriver ned det här på bloggen för att inte glömma bort hur det var jag gjorde. En recepbok hade kanske inte varit helt fel men jag har ju en kategori som heter Recept och när jag kommer ihåg så lägger jag till den. Nu är det gjort! Och den här laxen ska jag göra snart igen. Det här blir en ny favorit! Ja, vi hade kokat ris också men det behövdes knappt. 

Sitter nöjd i soffan och önskar att jag inte hade ätit tre nävar godis av bara farten bara för att jag var så lycklig över middagen! Haha! Men det är OK. Det är ju ändå jul!
 
Nu softar vi bara, Emilia är på lokal och Oskar ser film med en kompis. Imorgon blir det dopp i grytan när makens familj kommer! Trevligt! 

Det är här är en riktigt GOD jul!