Familjehelg!

Härligt att få ha Oskar och Lisa hemma! Det blir så mysigt och känns nästan som om det vore jultider när man tänder ljus och gör saker tillsammans! Längtar efter att få rå om heeeeeela familjen framöver!

Igår lagade vi middag tillsammans och gjorde Fish & Chips! Sååååå gott! Men lite pillrigt innan vi var klara. Vi har ju ingen fritös så det blev olja i panna till 160 grader. Då är det inte fel att vara många vid spisen så att någon kan hålla i det obligatoriska locket ifall det skulle bli eldsvåda... 
 

Koncentrerade...


...och glada! 


"Give me a hand"...
 

Jodå, Ulf fick också vara med! 


Det puttrade friskt och jag önskar nästan att jag hade gjort smalare fiskbitar - men det gick rätt fort och de fick rinna av på hushållspapper eftersom. Smeten innehåller både dill och lime och det blev så fräsch smak.
 

Middag i korgarna jag köpte i Antibes. Vi var lite kontinentala igår så botten utgörs av DN och inte Norran... 


Supergott med en hemgjort tartarsås till. Måste absolut testas fler gånger!
 
För er som vill prova kommer receptet:
 
Fish and Chips med Tartarsås
6-800 g fiskfilé (torsk, kolja)
1 kg potatis (4 bakpotatisar)

Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
2 st limefrukt
1 dl Öl
2 st dillkvist
+ 5 dl raps- eller frityrolja

Tartarsås:
2 st äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 dl matolja
4 msk gurka i bitar

1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. (Termometer är ett måste!)
6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
7. Upprepa samma procedur med potatisen. (Jag gjorde potatisen i ugnen)
8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med tartarsåsen.

Tartarsås:
1. Blanda äggulor, senap och vinäger.
2. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. 
3. Tillsätt den finhackade gurkan
Smaka av med salt och peppar.
 
---
 
Idag har jag sovit länge och hämtade sedan upp Oskar och Lisa för en tur till morfars!
 

Roligt att kunna åka dit en stund nu då de bor så nära. Man hinner prata ett tag - och inte bara ligga efter vägen.


Oskar och Lisa är duktiga på att hinna träffa alla och vi blir så glada över att få ha dem hos oss! När de skulle hem blev det väldigt mycket ompyssling:


Jag och Lisa noterade att Oskars vinterskor var helt torra och aldrig insmorda... Haha! Nu är de som nya! 

Och nu har jag tömt alla blomkrukor ute (äntligen!), köpt ljung och planterat, handlat mat, bakat äppemuffins och betalat alla räkningar åt både oss, företaget och pappa och mamma. Tänker tagga ned i soffan nu och sedan göra en tidig kväll. Klockan är ju egentligen... Ja, nu vet man ju knappt vad som är rätt och fel - men man får väl ta sömntåget när det kommer!