Back home!

 Har varit på ett par dagars utflykt till Luleå och konferensen Lyft Näringslivet som arrangerades av Tillväxtverket, Länsstyrelsen Norrbotten, Region Västerbotten m fl. Det var avslutningen på ett projekt där man jobbat med att stärka kvinnors företagande och ett par innehållsrika dagar!
 

Start med inregistrering och lunch. Här börjar de hundratalet deltagarna ta plats.


Ingela Lekfalk var konferencier och även hon en erfaren företagare. 


Landshövding Sven-Erik Österberg hälsade välkommen och jag måste säga att det ser ut som om han har lite ryggproblem... Eller så har han köpt för stor kavaj... 


Dags att inleda talarlistan och här är det Jenny Idebro från Tillväxtverket som väntar på sin tur. 


Men det ser ut som om Jenny fick vänta länge... 


Workshops där vi fick veta mer om de projekt som genomförts och här var det musikprojektet "Du är Queen" som presenterade en av de kvinnliga musiker som det hjälpt och pushat!


Namnkunniga talare som Camilla Wagner som har en bakgrund som redaktör på Veckans Affärer. Roligast var ju att lyssna till henne, Maud Spencer och Caroline Nyström som alla tre berättade om sina resor som företagare. Alla vi andra kanske inte slutar lika framgångsrikt men det är skönt att se att det finns kvinnor som tar plats bland de stora industrijättarna!


På kvällen hann jag en sväng till Oskar och Lisa för att byta om till middagen. Skickade en bild till maken så att han skulle få se delar av sin vackra familj... Haha! Sedan iväg på hotellet igen!


Här har Åsas syster Britt och några andra Piteåkvinnor samlats för att mingla - innan minglet... Haha!


Elena Peverada och Carina Wedin - kunniga kvinnor! Elena som är italienska har lärt sin omgivning att ta komplimanger (som är ganska naturligt i Italien). När någon berömmer henne för hår eller kläder så svarar hon inte så där blygsamt svenskt som "den här gamla trasan". Nej, hon svarar "Jag vet!" Coolt!


Vi höll till på nya hotellet Clarion Sense och coolt är nog något man kan säga om belysningen där också. Kul!


Hela trapphuset!

Sedan anslöt Åsa och det är alltid roligt att umgås och peppa varandra inför våra kommande projekt! Nu har vi också fått tips om var vi kan söka pengar för att utveckla våra koncept!


Hon kom tillbaka efter ett lite tungt jobb med svår publik men tog det med fattning (och ursnygg klänning!). Bara att bita ihop och komma igen!
 
Det är mycket jävlar anamma i den här kvinnan! Haha!


Cool belysning även i restaurangen! Lite problematiskt var det dock för kvällens artist att ta plats. Hon var duktig - men när ett sjuttiotal kvinnor fått mat och ett glas vin och bara vill nätverka så är det svårt för ballader att få fokus...


Åkte sedan till Oskar och Lisa för att sova över! Bästa hotellet i Luleå och finaste kärlekarna! Så mysigt att hinna hänga lite!


Kalasfrukost i soffan med Nyhetsmorgon som underhållning är inte fy skam! Åsså alla kramar... <3

Skjutsade Oskar på jobbet (mitt emot hotellet) så jag kom faktiskt 20 minuter för tidigt! Otroligt!
 
Idag var programmet enormt späckad och Maud Spencer var den som gav mest. Hon sitter i styrelsen för Svenskt Näringsliv och leder också industriföretaget Svalson. Vi hade även sällskap på middagen och hon är inte bara smart - hon är kul också!

Dessvärre blev det väl mycket prat på förmiddagen och nästan 2, 5 timmar till första paus... Det kan få vilken intresserad åhörare som helst att somna in. Särskilt i en lokal med lågt i tak och utan fönster. Och jag tyckte att moderatorn pratade för länge både före och efter alla talare. Det kanske är konstigt att jag som är så pratsam anmärker på att andra surrar för mycket - men som moderator ska man ju låta andra få fokus.

Vi avslutade med lunch som jag åt tillsammans med Harriet Classon som avslutade konferensen (och skulle göra det på 1,5 minuter eftersom vi var så sena i programmet...). Inte proffsigt att låta folk flyga upp från möten i Stockholm och sedan dra ut på tiden så mycket att hon nästan inte fick tid alls. Hon tog dock några fler minuter och skötte sig snyggt! Man blir ju gärna lite stolt över att kunniga kvinnor från Skellefteå gör avtryck!

Jag fick lite tid över i eftermiddag och hann en sväng på stan för en fika tillsammans med den här urbegåvade ljussättaren Maria Ros Palmklint som satte ljus till Norrländsk Passion och nu också gjort La Cage aux folles på Norrbottensteatern! Måste hinna se den! http://www.norrbottensteatern.se/repertoar/hosten-2014/la-cage-aux-folles 

Men vad var då bäst med dagarna? Jo, att träffa andra kvinnliga företagare och nätverka i norrbotten som inte helt är mina hemtrakter, att få surra med Åsa och Maria och att...
 
...få träffa, umgås och ikväll gå ut och äta med de här fina ungdomarna! Alltid mycket värme och kärlek i både hjärtat och bagaget när jag lämnar Luleå! Tack för hotellvistelsen fina Oskar och Lisa! Jag kommer tillbaka! <3
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0