Luciadag i Piteå!

Vilken dag! Vilken helt fantastisk luciadag! Börjar med att tacka Åsa och hennes underbara familj för att jag fick vara med på deras ljuvliga luciafirande som idag gick till den av syskonen som i vanliga fall brukar lussa hos alla men just nu är sjuklig. Nu tog de chansen att bjuda tillbaka och det blev oerhört uppskattat och kärleksfullt! Nu är så fina allihopa!
 

En kort natt med uppstigning 07.00 - men vad gör det när vi fick finfina recensioner och prydde ettan på Piteåtidningen. Så roligt!
 

Sedan kom Åsas bror och svägerska och de var redan klädda och klara. Lasse är den sötaste tomte jag sett... Hans fru Berith visade sig vara en klippa på stämsång - och det behövdes!


Jag var en högst yrvaken lucia men väldigt glad och lite förväntasfull. Plötsligt kom alla sångerna och alla gamla firanden tillbaka. Det sitter i ryggmärgen vare sig man vill eller inte! Och kan man vara annat än glad när man kikar fram mot förarsätet:


Hahaha! Underbar Pippi-tomte!


Och vi skrattade tills vi nästan fick andnöd när Mona berättade om hur "gamlern" försov sig...
 

Framme på gården och dags att tända ljusen.
 

Åsas syster Anita och hennes Stefan ser ut som värsta brudparet... Fast roligare! 


Jag och Åsa försökte lysa ikapp... Vi återbrukade de gamla luciaklänningarna från Julgalet 2011 och t o m gamla batterierna funkade!


Knackelibank på dörren hos en familj som fortfarande sov gott!
 

Högtidligt, vackert, stämningsfullt och oerhört roligt!


En av tärnorna ville inte vara med på bild men jag var tvungen att ta med den här ändå. Man vill ju gärna se den försynte stjärngossen!

Och försover man sig och saknar lucialinne får man finna sig i att bli dekorerad i allsköns glitter och röda band...
 
Sedan förljde en skön fikastund då alla hade med sig korgar fyllda med kaffe och allsköns godsaker. Go' och fin stämning och en familj med en helt underbar sammanhållning!

Därefter åkte vi hem för att sova en timme mitt på dagen, ladda för ännu en spelkväll med gooooood älgentrecôte och rotsaker. Vi hann ockå kika igenom en del av bilderna som en frilansfotograf tog igår kväll. Han var tillbaka även ikväll så det kommer mera!
 

Snyggt!  Foto: Mikael Sundkvist, P-town.se


Rappt!  Foto: Mikael Sundkvist, P-town.se

Och konfettigt avslut!  Foto: Mikael Sundkvist, P-town.se
 
Ikväll har vi spelat igen och det var mer än överfullt. Hundratals människor har ringt idag för att få biljetter men det var ju redan utsålt. Vi skulle kanske ha spelat fler föreställningar men nu har vi bestämt oss för att gå på julledighet! Jag ska göra en del uppdrag åt teatrarna och deras gemensamma "Norrscen-samarbete" men det är också allt. I övrigt blir det väl juuuuuul och dagar med hela familjen! Skönt! Nu ska jag däremot sova... Tack för allt!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0