Bella Roma!

Framme i Rom och vår lägenhet i området Trastevere! Allt har gått som ett hejsan och om vi inte vore så trötta så skulle man inte kunnat tro att man färdats så här långt. Men det var tur att vi började vårt resande redan igår - vi har ju flugit från Luleå - det gjorde att vi slapp åka från Skellefteå i svinottan.

Och till Luleå åker vi så gärna! Vi får ju övernatta hos kärlekarna! Och när vi kom hade Lisa gjort en underbart god äppelpaj - medan Oskar var på konsert med Jack Vreeswijk. Skämmer hon månne bort sonen? ;)


Lockig och glad far och son! Den ene nyklippt och den andre långhårig. Gissa vem? Haha! Oskar är nog ganska lik mig över munnen men nog tror jag att man kan se vem som är pappan?


De har också så likadant kroppsspråk!


Eller vad säger ni? Haha!


Och här har ni finaste Lisa tillsammans med deras hyresgäst NB! Eller Julia Norén Brännström som hon ju heter! Så fina tjejer!


I morse var vi uppe med tuppen och fick skjuts till Kallax redan 06.15! Tur att de här ungdomarna är pigga som ett par pensionärer... Kanske berodde det också på att de nu har tillgång till bilen medan vi är borta? Haha! Tusen Tack i alla fall! Och vi var också pigga och vakna:
 

Haha! Nästan onödigt uppsträckta... Och om ni tycker att jag är lätt packad så stämmer det. Åsa och Mie, ni skulle ha jublat! Min väska vägde knappt 13 kilo!!! Nytt personbästa tror jag... Kan med andra ord shoppa lite... Haha!
 

På väg mot Arlanda i vackert morgonväder!


Och vem stöter vi på på utrikes? Jo, min kusin från Norrtälje som var på väg med ett tjejgäng på vinresa till Toscana! Vilket sammanträffande! Så vansinnigt roligt att ses! Önskar alltid att det hade blivit oftare! Ja, ni ser ju på skrattet att vi är släkt... :)


En timme senare var vi på väg igen! Efter att ha tagit bilden slocknade jag...


Blev med andra ord en snabb resa! Tog faktiskt inte ens tre timmar. Skönt!
 

Det som sedan tog en timme var att få bagaget... Här hade vi letat upp rätt band i källaren på flygplatsen och stod i allsköns ro när alla pensionärer som var med på planet äntligen hade hittat fram. Och då menar jag längst fram! Tror ni att ni är transparenta?? Och gubbarna går stolta fram för att ta hand om väskan. Ja, det är ju gentlemannamässigt, men då står fruarna 20 cm bakom dem. Och när de tar emot väskan står de kvar! Så nära bandet som möjligt... Ska det vara så förbaskat svårt att fatta att alla ser bättre om man backar ett par meter? Är det här typiskt svenskt eller mänskligt i största allmänhet? 


Nåja, vi fick tag i en taxishuttle som körde oss och några andra par in till Rom och fram till lägenheten vi hade hyrt. Och efter att ha åkt en mängd enkelriktade kringelikrokar är jag både glad över att vi inte körde bil hit och att vi har sköna skor med oss. Den här stan är stooooor och nästan omöjlig att hitta i... Än så länge i alla fall! Här är i alla fall bild från ena rummet i lägenheten. Väldigt fin!


Vi bytte om (efterom det är 25 grader varmt) och traskade iväg för att hitta en affär vi kunde handla lite förnödenheter (OCH mjölk till kaffet!). Gatorna i den här gamla delen av stan går åt alla håll och förr eller senare hittar vi säkert en bra väg ner till vattnet och den större vägen. Men idag tog det lite tid. Fast det är ju så vackert överallt att det inte gör något att det är lite snurrigt.


Ja, jag höll på att tappa kontrollen... Här är vi inne i en klädaffär och en trappa ner i källaren låg supermarketen... Väl kamouflerad... Haha! Vi kikade också efter ställen att gå ut och äta på och hittade ett intressant:


Haha! Det här ser bra ut! De är mot krig och turistmenyer - men ganska tydligt också för chili och vitlök... Mmm...


Efter shoppingpromenaden blev det lite eftermiddagsfika med parmesanost, parmaskinka och fikonmarmelad... Gott-gotti-gott-gott!


Och här bor vi! Nu är det wifi här men högst opålitligt så jag passar på att blogga när det går. Om det blir uppehåll så har vi inte kommit bort - då är det bara tekniken som inte är med mig...
 
Ciao! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0