London 3!

Tredje och sista hela dagen här! Imorrn bär det ju av hemåt igen. Därför får man ju försöka suga ut maxmalt av de dagar vi är här!
 
Startade tidigt med att gå och äta en "Full english breakfast"! Gott som tusan! Men sedan började jag undra om det var så bra att fylla magen egentligen? Vi skulle ju vidare till:

London Eye! Maken verkade taggad!

Och jag började gruva mig när jag kom närmare... Helvetet så högt! Jag har ju åkt Göteborgshjulet ett par gånger och jag tror att det är 55 meter högt? Rätta mig om jag har fel. Det här var i alla fall 135...

Men jag är ju en tjurskalle och här är vi på väg upp! Big Ben i bakgrunden och hyfsat stabila ben på mig också!

Det var faktiskt lugnt och jag blev inte ens skakis. Stora "kapslar" som man åkte i gjorde också att det kändes mindre "hurvigt"! Här ser man en del utsikten!

Och här har i kommit ännu längre upp!

Nästan på toppen kan man börja blicka ner på korgarna nedanför.

Det gäller ju att följa skyltningen! Luta inte mot dörrarna! Nej, jag tror inte det är någon risk för det - åtminstone inte när det gäller mig...

Sedan samlade vi ihop gänget igen och tog tunnelbanan (Snygga skyltar!) till Knightsbridge! Vad tror ni att vi hittade där då?

"Harrods" såklart! Alla verkade inte lika nöjda... Haha!

Men man måste ju gå en runda även om man kanske inte har rätt typ av innehåll i börsen. Eller åtminstone inte lika mycket innehåll som det krävs för att göra en riktig shoppingdag här... Det fanns massor med saker att köpa och allt under tusenlappen får betecknas som ett rejält fynd!

Men vi kollade in många väskor och blev mer och mer luttrade när det gällde prislappen. Efter en stund började man tycka att allt under 2000 var ett riktigt klipp! Haha! Men nej, jag köpte ingen väska ändå! Blev istället ett par små smycken som jag blev väldigt nöjd med!

Maken var både tålmodig och stark! Han hängde med och kollade in saker han också... Som tur var fanns de inte i hans storlek... Haha!

Men tror ni inte att han fyndade han också! Snygg T-shirt som ni får se en annan gång.

Sedan kollade vi in möbel- och designavdelningen och kunde konstatera att allt som är dyrt inte behöver vara snyggt... Eller åtminstone inte i vår smak!

De här golvlamporna var dock väldigt snygga!

Och takarmaturerna! Jag vet i alla fall minst två stycken som inte skulle ha något emot att ha dem hemma!

Men även tålmodiga män blir trötta och här fick han äntligen närma sig vägen ut! Bra jobbat Ulf! Vi gillar ju att promenera omkring i storstäder och eftersom vi delat upp oss så började vi traska genom stan!

Nej, inte underground! Ovan jord den här gången! Det är ett bra sätt att lära sig hitta och även för att få se mer av stan och intressanta saker som dyker upp.

Som denna "djuriskt" lackade husbil...

Eller detta mikroskopiska fordon! Smart dock att kunna parkera på tvärsen!

Vi såg också en demonstration i Hyde Park. Eller demonstration var väl att ta i. De hyllade martyren Hussein som dog 681 eKr. Eller om det var före...

Engelsk fasad. To good to be true?

Vi ramlade också över James Street. Gatan som vi sökte i fredags för att hitta en bra restaurang... Vi hade varit ungefär 20 meter därifrån - men naturligtvis gått åt andra hållet...

Efter lite mer shoppande så hade vi kommit fram ända till West End där vi skulle se kvällens föreställning! Efter att ha träffats allihopa för en pilsner på puben så gick vi till Ambassador Theatre för att se:

Stomp! En slagverksföreställning med humor och koreografi som jag lurat med mig hela gänget till...

Och vi kom in i världens minsta teater! Mysigt, gammalt men lågt i tak vilket gjorde att balkongen ovanför oss skymde en del av sikten mot scenen... Haha! Men vi såg bra från platserna där vi satt.

Sedan startade ensemblen med humor, närvaro och taktkänsla utöver det övernormala, en fysisk föreställning där de spelade på allt som gick och fick hela publiken med sig utan att yttra ett enda ord. Sååååååå bra!

De var oerhört skickliga och spelade på burkar, kundvagnar, tidningar, diskbänkar(!), sand, innerslangar från traktordäck mm

Ja, även på den skrotfyllda scenografin där de hängde i selar. Snyggt! Vad tror ni att de fick för omdöme?


Fenomenalt! Helt suverän föreställning som man kommer att bära med sig länge!

Efteråt gick vi och tog en bit mat på en italiensk restaurang (blev en jättegod pizza!), satt och surrade en stund tills vi valde att dra oss tillbaka. Resten av gänget är fortfarande ute och strosar på stan. Vi är bara så enormt trötta och väljer därför sängen! Tråkiga? Förmodligen! Tack alla för en trevlig dag och kväll! Nu laddar vi för en längre natt och hemresa imorrn! Bye!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0