Barcelona 2 - Tro, hopp och kärlek!

Klockan är snart halv elva och vi kom just tillbaka efter en heeeeeeeeeeeeeeldag ute i den här innehållsrika stan! Haft en riktigt härlig dag med värme säkert kring 25 grader och sol. Ikväll var det i alla fall 19. Känns ganska helt OK faktiskt! Idag blir temat precis som rubriken anger - en salig blandning!
 
Började med att traska upp till Placa de Catalunya och passerade bl a den här affären som sålde bollar... Eller lampor... Eller bollar som lampor... Eller lampor som bollar. New balls anyone?

Idag blev det busstur med turistbussarna. Här har Anna tagit plats i kön. Ja, det är lite köer nu också men inte alls på samma sätt som för två år sedan då vi var här under påsken.

Blir lite husfasader och tak mot blå himmel... Ja, det har lust att bli det man ser mest av när man åker buss!

Mera tak och ganska mycket soooooool! Underbart väder!

Flickor bak i bussen! Vi har det bra....

Passerade stranden Barceloneta och här vid pilen låg vi och solade hela familjen förra gången efter att ha promenerat runt halva stan... Minns ni?

New balls please?

Fasad i sol!

Camp Nou? Tycker inte att det såg så märkvärdigt ut... Skabbigt! Anna sa att det var Messi som passerade i förgrunden... Han måste ha lagt på sig lite... Haha! Jag tror faktiskt att hon har fel. Han har ju inte glasögon.

Så här såg det väl ut egentligen från bussen. Grönt ljus och hus!

Forum är en av mina favoritbyggnader! Läckert!


Och så Agbar såklart! Sticker ut! Eller upp! Så här kunde väl Skellefteå Kraft ha byggt sin skrapa också? Här är det vattenverket som satsat på ett eget hus som verkligen bryter av mot det övriga. Kul!

Avstigning vid Sagrada Familia! Quesadillas och kaffe i solskenet! Ljuvligt! Den här kyrkan jobbade Gaudi med i 40 år och den är fortfarande inte klar. Han dog 1926 så ni förstår att det har tagit några år - och att den är ytterst anmärkningsvärd!

I parken bredvid "härjar" gatukonsten! Den här gången var det mer sevärt än sist! Den här killen med jättesåpbubblorna var riktigt skön!

Snyggt! I bakgrunden ser ni för övrigt fasad mot himmel... Haha!

Nu gick vi också in i kyrkan. Sagoligt vackert! Storslaget och imponerande!

Underbart ljus överallt!

Och här genom hålet i taket strömmade ljuset ner över en hängande Jesus.

Orgelpiporna! Som en regnbåge.

En sista bön innan vi skulle stiga in i hissen och åka upp i ett av tornen. Jooo, vi har svindel båda två men en del saker ska bara övervinnas! Kanske dock inte idag... Haha!

Skickar man upp två höjdrädda som får syn på marken nedanför genom fönstret i hissen så åker de tillbaka med vändande post... Haha! Det var det kortaste tornbesök någon genomfört genom tiderna... Ja, vi kan skratta åt det nu - men det kändes inte bra... Man kan inte vara bra på allt. Vi är däremot ganska bra på att åka hiss. Nedåt... Haha!

Så här kändes det i alla fall... Huga! Här drog vi vidare...

I bussen får man guidetips i hörlurar och framför det här gamla sjukhuset fick vi tips om att man ju kunde ta oerhört vackra bilder framför den magnifika entrén! Jo, jag tackar jag! Jättesnyggt! Haha! Lyftkran, lastbil, sopcontainer... Vad ska man fokusera på? Svårt att välja...

Vi åkte i alla fall till Gaudiparken "Parc Guell" och där skulle alla ta bilder av varandra tillsammans med den här fina krokodilen... Så även vi. Fiiiin vovve!

AAAAAjjjjj! Inte biiiiiiiitas!

Fin vy över stan från parken som från början skulle ha blivit ett stort bostadsområde signerat Gaudi men som avslutades efter bara två hus där Gaudi själv bodde i det ena. Sedan köpte kommunen upp marken och gjorde en rekreationspark för invånarna. Den finns numera på Unescos Världsarvslista.

Anna på en av de fina bänkarna som alla är täckta med krossat kakel.

Och här är jag igen. På samma ställe som för två år sedan! Ska jämföra bilderna imorrn men nu är det snart natt...

Nu skulle det här inlägget handla om tro, hopp och kärlek. Tron borde vi väl ha klarat av i kyrkan. I parken fixade Anna hoppet:

Wow! Hur högt som helst! Eller blev du biten av nåt? Haha!

Dags att säga adjö efter att ha intagit kaffe och lite glass i solen! Dags att övergå till kärleken! Alltså shoppingen! Haha!

We "Loewe" shopping! Här fick också finaste basisten Löwe en egen affär! :) Men det är ju mycket vi älskar. Förutom att handla så är det även:

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat! Den här salladen som vi tog in före lammracksen var bara hur god och fräsch som helst! Precis vad vi behövde! Några påsar senare traskade vi hemåt. Perfekt att kunna shoppa fram till 22.00... Eller kanske inte så bra - för varken börsen eller packningen...

Nu är det natt! Sov gott alla glada och Tack Anna för en hääärlig dag!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0