Lamm!

Ja, man bli lite eggad när man går på matfest och både äter gott och ser god mat! Åtminstone är det så för mig! Jag passade därför på att ta fram lite lammytterfilé till middag och även att ägna tillagningen lite tid. Blev helt OK faktiskt!
 

Skivade min inköpta squash och potatis väldigt tunt, blandade med salt, peppar, riven vitlök och olivolja. Fyllde sedan stora muffinsformar med skivorna. Man hade ju kunnat packa dem lite snyggt men det blev lite huller om buller. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Jag glömde ta tid...


Ett par fina lammytterfiléer (som väl egentligen är kotlettraden) stektes på hög värme och fick eftergå en stund på lägre, kryddade med salt, vitpeppar, timjan och rosmarin.


Smörfräste lök och slängde ned en knippe timjan (hade gärna velat ha persilja också men den var slut) Hällde på rödvin, oxfond, lite soja och lät detta puttra en stund. Silade av, redde av, smakade av och tillsatte lite grädde! Enkel men god rödvinssås.


Med lite sallad blev det en helt OK söndagsmiddag! Hade tänkt mig lite ostar från Svedjan och fikonmarmelad som dessert men just nu är vi alldeles för mätta för det. Tur! Sparar detta till en annan dag och jobbar en stund istället! Imorrn är det full dag igen med repetititoner! Blir kul det också!