Bara bra!


Ännu en alldeles fantastisk dag mitt i livet! När man försöker ha den inställningen så kan det inte bli annat än bra! Dessutom blev det soooool!

Vaknade (bara en sån sak!) och satte igång med mitt vanliga kaffedrickande, lite jobbpyssel och kokande av köttgryta eftersom vi får middagsgäster av finaste Oskar och Lisa imorrn - när jag spelar i Piteå! Men man kan ju inte låta de övriga svälta heller.. :) Vill dock varna känsliga ätare för att mängden chiliflakes kanske gjorde av sig mer än jag tänkte... Haha! Nej, det blir nog bra!


Sedan åkte jag till förskolan på eftermiddagen och hämtade My för ett par mysiga timmar! Hon hade väntat mig redan igår och förvarnat förskolepersonlen om att jag har en svart bil... Därför blev jag inte förvånad när hon idag kom och rusade in i min famn och sa "Jag har saknat dig Monica! Visst har du svart bil?" Gullunge!

Vi bestämde oss för att gå på Ainas och fika chokladbollar! My älskar chokladbollar! Hon älskar också att sitta en trappa upp, att dricka festis, att åka min bil, färgen gul och många andra saker - detta bara på vägen mellan förskolan och caféet!

Gul tröja och gul festis är heller inte fel!

Sedan åkte vi till frissan där mamma hade bokat tid! Där får man också godis... Ja, nog är de snabba på att lära sig vad som gäller! Men något godis för att hon skulle sitta stilla behövdes verkligen inte!


Exemplarisk kund! Jag undrar vem som var mest koncentrerad...

Slutligen också nöjd kund! Särskilt när man fått luggen sprayad i rosa! Tack för en mysig eftermiddag gumman! Det här gör vi om!

Efter att ha lämnat av henne hemma så åkte jag på teater. Idag var det dags för Karin Sjöbergs monolog "Kysst av spriten"!

Det här var en dokumentär föreställning om hennes eget liv som alkoholist och senare också som alkoholiserad mamma. Nu är hon nykter sedan 12 år tillbaka - respekt! Med små åthävor och enkla medel höll hon oss i ett grepp hela tiden. Starkt och imponerade med en text fylld av både glädje, sorg och sinnesro! Passar ju bra att spela under "Sober October" men kanske knepigt att se att en del drack vin till maten just den här gången. Men det kanske bara var jag som reagerade. Hon verkade dock ha mycket distans och satt kvar efteråt för att prata med den som ville! Tack för en fantastisk föreställning Karin!


På vägen hem såg jag polisbilen stoppa någon, trodde det hade hänt något intressant och slängde upp kameran. Började dock skämmas över mitt nyfikna tilltag redan när jag var på väg att knäppa av så vad ni ser nu är en blandning av polisens blåljus, en personbil med släp och min egen instrumentbräda... Snyggt! Haha!

Hur som helst så landade föreställningen fint ikväll och jag kom att tänka på den låt som jag just nu har fastnat för: Linnea Henrikssons "Lyckligare nu". Har hon också trots sin unga ålder redan hunnit leva med en alkoholist? Ja, kanske om man får tro andra versen - men man vet ju aldrig var som är sant och vad som är påhittad. Bra är den i alla fall! 
 
Lyckligare nu
Jag har sökt den värmen
Den värmen som man får när nån är hemma
och inte  bara plötsligt går sin väg
och varken säger vart han ska och vad han gör
Det är väntan som fördärvar och förstör
 
Jag har vakat många nätter
Förhandlat med mig själv
Jag har sagt "du borde lämna denna mannen nu  ikväll"
Det tog alltför många år för mig att äntligen bli fri
Det har  slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
Men jag är lyckligare nu
Jag är  lyckligare nu
 
Och så all den där spriten
Som du säger att du lätt kan  kontrollera
Jag såg hellre att du sett nån annan kvinna
som du velat röra  någonstans
Då hade jag ändå haft en ärlig chans

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0