Kanonfredag!

En riktigt bra dag på alla sätt! Har både hunnit undan lite pappersjobb och ägnat mig åt nöjen! Började med ekonomi redan igår kväll - när man får välja själv kan man ju jobba när man har lust! Och när jag betalat räkningarna så var jag igång och då var det lika bra att fortsätta. Innan läggdags blev det dock livat i badrummet:
 
Lisa plockade Oskars ögonbryn... Han var något motvillig... Haha! Det är roligt att ha ungdomarna i huset! Blir betydligt mer liv och rörelse!

Och idag har det varit riktigt fint ute! Kallt men vackert! Maken och sonen åkte till farfars för att skotta ladugårdstaket och jag samlade ihop mig, bestämde menyn för nyårsafton och åkte för att handla både mat och dryck på Solbacken. Jag kan väl säga att jag inte var helt ensam... Men om man bestämmer sig för att inte stressa är det riktigt kul att träffa mycket folk! Och jag hade ju inte ens nästan bråttom! Helt ledig under en dag som förr om åren var en av de mest hektiska! Sååååå skönt att inse skillnaden!

Ikväll var vi dessutom bortbjudna på mat! Åsa är en ju genuin Pitebo och som sådan också en riktig paltkokerska! Hon bjöd både oss och Pär och Mie på hemkokt palt hemma hos de senare. Vilken suverän idé och så roligt att träffas igen!

Här har vi precis anlänt och Åsa skalar morötter som man tydligen ska äta innan man hugger in på palten - för att orka mera... Och jag kan väl säga att det funkade! Kan också bero på att hon kokat världens godaste palt!

Samling i köket innan middag! Mie, Anders, Ulf och Åsa tar igen sig ett par minuter.

Pär stod precis vid spisen och assisterade med att steka lite extra fläsk som tillbehör.

Och till slut till bords i deras fina matrum! De har ett så vansinnigt vackert och trivsamt hus! Man blir glad av att vara på besök! Smakfullt inrett så det förslår! Och lamporna i taket var det senaste inslaget - snygga som tusan!

Paltarna framdukade med sylt, riktigt smör och mjölk som givna tillbehör!


Ja, ni ser ju själva hur vansinnigt gott det ser ut! Och det var det också! Tusen Tack Åsa! Satt som en fläskläpp!

Jag hann också leka lite med kameran! Här har ni fina Mie!

Och här hittade jag de inbyggda stjärnfiltret!

Pär fick också testa och då hamnade jag i termosen!

Fina Åsa! Nästa stjärna!

Sedan tog speldjävulen tag i oss och det blev ett parti plump där maken tog hem segern! Ja, bara en poäng före Pär!

Därefter blev det telefonspel med Quizkampen i två lag mot varandra. Här ser ni motståndarna... Ser lite knepigt ut...


Medan vi var väldigt segervissa! Men det sket sig i alla fall och vi fick se oss besegrade i den tredje och avgörande omgången... Måste ha blivit något fel... Haha!

Tack alla för en supertrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap! Det här måste vi göra om! Men kanske inte imorrn. Jag är fortfarande jättemätt... :)

Kommentarer
Postat av: Kersti Grave-Muller

...."paltkåma" alltså - gott som omväxling mot "skinkkåma" å "doppigrytakåma"!!!!!!

2012-12-28 @ 23:47:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0