Juldagsmiddag!

Full fart hela dagen eftersom vi idag bjudit hela Lisas familj på middag! Började med att åka till sopstationen med allt pappersskräp från julafton och fann tomma containers! Otroligt! Brukar alltid vara proppfullt när man kommer en sån här dag och det är ju för skönt att bli av med kartonger och annat. Då blev också hallen städad! Haha! Sedan åkte jag på affären för att komplettera och när jag kom hem var det bara att sätta igång med matlagningen! Tur att jag hade gott om hantlangare...
 
Därför fick jag god hjälp med både potatisskalning, fix och dukning! Tack alla!
 
Själv gjorde jag renfilé, potatischeesecake, kantarellstuvning, rödvinssås och smörfrästa grönsaker! Inte helt fettfritt - men faktiskt riktigt gott. Inte lätt att göra perfekt kött till så många men jag hade nog lite tur idag! Till förrätt blev det chèvretoast med honungsvinaigrette, sallad och rostade pinjenötter och till dessert en underbar tårta med lingon och kola från Mina magiska bakverk. Den var himmelsk! Lingonen var en perfekt smakbrytare Linda!

Och det var fina gäster! Fick fler glöggmuggar, skålar och massor med choklad! Merci!!! Ja, jag blev så där galet glad igen!

Samling vid middagsbordet där vi nästan ätit färdigt. Jag gillar de här klassiska smakerna även om man ätit dem förut. Och potatischeesecaken var jättegod så jag tackar Carina för receptet!

Sedan drog vi igång sällskapsspel och började med ett parti "När då då?". Riktigt roligt och ibland ganska svårt... Man fick en föraning när Lisas bror Nils läste frågorna och började med att säga: "Oj, då..."! Haha! Till vänster om honom sitter mamma Eva och mormor Yvonne!

Mitt emot satt Lisa och Oskar tillsammans med Lisas pappa Joa. Koncentrerade miner... Men det gav resultat!


Ja, ni kan ju gissa vem som vann första rundan? Joa och svärmor! Vilket team! Sedan fortsatte vi med ännu ett roligt spel, "Jorden runt". Kul! Jag älskar att spela sällskapsspel och det gör också Lisas mamma! Sån tur jag hade! Kul att ni kom allihopa och tack för en väldigt trevlig kväll med många goa skratt!

Nu är det sovdags eftersom jag är jättetrött... Ses imorrn!