Mera matfest!!!

Oj, vilken kväll vi har haft! Skrattat så att vi nästan gråtit och ätit så att vi nästan spruckit... Det senare är kanske inget man längtar efter men men med tanke på de läckerheter vi stoppat i oss ikväll så skulle det kanske ha varit värt det? Så utsökt!
 

Här kommer vi till Matfestområdet och inser snabbt att det är många som har fest den här helgen... Nordanås alla fåglar smörjde kråset! Men vi skulle ju vidare och äta Ella Nilssons Västerbottensmeny!


Och hon tog emot i tältet och bjöd på torkade skinkchips från Nyhléns. Väldigt goda! Ella är en sådan pärla och min verkligt stora idol när det gäller mat och värnandet om det lokalproducerade! Dessutom är hon både trevlig, ärtig och glad! Och maten sen... Så goood!


Förrättstallriken var bara hur utsökt och välkomponerad som helst!
Renlantpaté med syltad svamp/svartvinbärscumberland
Carpaccio på suovas med hjortronchutney
Rensteksrulad
Suovaslax med örtcreme
Västerbottensost-gravad strömming
Enbärsgravad sik/ rulad med rödingmousse
Västerbottensost-timbal med sikrom


Så här glada var vi!


Och Varmrätterna gjorde inte heller någon besviken:
Rödingfilé på Karl-Johansvampbädd och messmörsås, överraskningspotatis - Ljuvligt! Maken tog Älgwallenbergare med lökstekta kantareller, rårörda lingon, sockerärtor och mandelpotatis som nog smakade nästan lika bra. Fisken var dock en höjdare!


Sedan hade vi ju så trevligt sällskap! Finaste Åsa som var på sitt allra bästa och skämtsammaste humör!


Och denna kvinna från Tärnaby som spred glädje omkring sig och skrattade lika mycket som oss! Hon driver ett ställe där uppe med boende och restaurang så det blir kanske till fjällen som nästa skrivresa går? Vi kommer hur som helst inte att ha tråkigt! Hon raggade också upp maken och uppmuntrade hans inköp av skruvdragare istället för kläder... Haha! Ja, vi är nog bjudna dit till påsk hela gänget! Nu återstår bara att hitta en snygg skidlärare till Åsa!


Desserten skulle man ha kunnat äta ännu mer av - om det inte hade varit för sprickrisken...

Blåbärskompott, havresmulor och vaniljcreme
Skogshallonmousse
Extralagrad Västerbottensost, från Norrmejerier, med granskottssirap

Om jag var nöjd med menyn?


Magiskt! Sedan tackade Ella kockarna och bjöd också upp oss på scenen eftersom hon trodde att alla förstod vilka roliga personer som satt i tältet...Haha! Ja, alla trodde nog att vi hur fulla som helst men är man tillräckligt glad så behövs ingen alkohol alls!


Åsa, som hade druckit ett glas vin till maten, ville dock inte prata men gjorde istället allt för att stjäla fokus medans jag försökte göra det... Vi har så galet kul tillsammans! Tack för att du finns!


Och med mig hem fick jag en hemlig present från Ella! Kokboken med alla rätterna från Västerbottensmenyn på Grand Hotel! Sååååååå fin! Och sååååå roligt!


Med den här fina dedikationen i minnet så kan jag nu lägga mig och sova gott efter en låååååång, gooooood och väldigt händelserik dag! Tack alla som förgyllt den!
#1 - - Jonas Lundqvist:

Tack för reklaminsatsen - kommer givetvis att länka till din blogg. Och visst var det en tjusig bok! Sa han helt utan blygsamhet.

Svar: Haha! Ja, du är för ödmjuk... Men boken är superfin och recepten underbara så ni har lyckats båda två! Bra jobbat!
Monica Lindgren