Lurad?

Inte har det varit särskilt skämtsamt idag fast att datumet kanske inbjöd extra mycket. Har dock blivit "lurad" både hit och dit men det har varit helt OK! Promenad på skaren, milen på cykel och träning följdes av besök på den byggmässa som arrangerades idag. Jag har ju ett ansvar när det gäller kändisplåtning i bloggen så jag kände mig tvungen att göra ett besök.


Vi var lite sugna på hoppborgen men då hade de ställt upp både clown och ordningsvakter i vägen... Orättvist! Men då hörde jag också röster från scenen. Snabbt vidare!


Där stod Matte och Willy från Bygglov och pratade. Om vad? Nja... lim? Jag stannade inte så länge att jag fick en riktigt bra uppfattning om ämnet men det var förmodligen lite tips till de tunnhåriga hemmafixarna i förgrunden... :)

Vi gick vidare och kollade lite på kök, verktyg och annat som fanns i butiken. Då hör jag något förfärligt ljuda! Men vad i...?


Då har fanskapet börjat sjunga!!! Ursäkta uttrycket men varför kan inte programledare bli vid sin läst och göra det som de behärskar bäst? Och det är definitivt inte sången som gör att jag tittar på Bygglov! Smörsång av värsta sort... Huga! Ernst bakar och Willy sjunger... Nä, det blir för mycket!

Dags att dra hem igen och börja tänka ut vad vi skulle äta. Ett angenämt och återkommande bekymmer. Igår kväll blev det en spännande rätt med marulk:


Marulk i portionsbitar som snittades upp och fylldes med färska fikon och hackade valnötter. Till detta en sallad med sparris, morötter, granatäpple, päron och fikon samt en sås på crème fraiche, honung och sambal oelek. Och så lite balsamico på toppen. Det var verkligen inte den vackraste rätten men jädrar så gott! Allt gifte sig på ett alldeles utmärkt sätt! Den beska salladen, den söta såsen, den smakrika fisken och knapriga nötterna. Mums!

Så vad skulle vi göra idag då? Jooo, det blev till att plocka fram grillen! Det kan ju aldrig bli fel!


Marinerade fläskkotletter, sallad med melon och gurka, samma sås som igår (funkar utmärkt!) och haloumiost! Ja, det var nog bara på håret som jag fortfarande tycker att fisken vann. Det här ÄR både enkelt och gott! Vi äter mycket sallader till maten nu och det funkar faktiskt hur bra som helst. Har man som i det här fallet ost till så behövs verkligen ingen potatis.

Ja, och sedan köpte vi kvällens match (på mitt initiativ) eftersom jag var så säker på att Skellefteå AIK skulle vinna. Men näääääeeee! Man kände sig helt lurad när den slutade 5-3 till hemmalaget Solna! Och inte heller var det någon som kom och sa "April, april"... Måste ha blivit något fel. Nåja, bättre lycka på tisdag! Nu fortsätter kvällen med TV och lite läsning!