Hockeykväll!!!

Lite bokföringsjobb, ett kreativt lunchmöte, fix och stök på Nordanå där vi råkat spara en del rekvisita som nu är återbördad dit den ska, leverans av filmbeställningar från hemsidan, klippning och färgning av håret och nu landat hemma för att laga ugnspannkaka med mycket fläsk och nykokt hjortronsylt! Hur gott är inte det? :) Man måste ju grunda med rejäl mat när det är hockeykväll! Jag tror man förbränner en hel del i soffan. Det känns åtminstone så.


Gott! Fast hjortronsylt ska det vara!

Men det kanske är tantvarning på den här typen av mat? Jag läste en rolig bok hos frissan som hette just "Tantvarning" - roliga bilder och text av Anna Eriksson som verkligen slår huvudet på spiken!



Jag skrattade gott åt hennes varningstecken. Kolla gärna in hennes blogg på http://www.tantvarning.se/  Kanske vågar du göra tant-testet? Ja, jag trillade i alla fall dit. Ingen överraskning direkt! Jag föll på tulpanerna...

Tantvarning är t ex när du...
.. klipper ut rabattkuponger för skojs skull och sedan faktiskt använder dem.
.. kommer på dig själv med att citera din mamma.
.. lyssnar på P4.
.. är mer intresserad av att den nya lägenheten har bra tvättstuga än kabel-tv.
.. gör sylt. (Där trillade jag dit direkt!)
.. tycker att extrapris på basilika smäller högre än rea på push-up-behå.
.. går och hälsar på din väninna för att titta på hennes nya gardinuppsättning.
.. tar paraply när det regnar.
.. pratar långrandigt om dina barn och syskonbarn. (Det gör jag garanterat!)
.. tar fram fotoalbumet när du får besök.

Ja, det fanns många fler träffsäkra varningar samt kul texter om oönskade skäggstrån, oönskad övervikt, klimakteriekänningar (jo, det kan vara roligt, men också oönskat), vårtecken där man börjar med att vilja göra om sig själv men slutar med att man går till frissan och klipper topparna... Läs och skratta! Det är kul att vara tant!

Fast hockeykväll är det nog inte tantvarning på? Eller? Jag ska i alla fall heja högljutt och hoppas på vinst och final!
#1 - - Maria:

Samma middag som hos oss:)

#2 - - Ola T:

Tur att man är gubbe...