Fjärde juli!

Idag brukar vi fira Amerikas nationaldag med burgare och blaskigt amerikanskt öl men den här dagen blev ganska genuint svensk! Vi avslutade istället besöket i Jävre med att gå och titta i muséet som finns på området. Om vi såg mycket gamla hus och prylar igår så var det här ganska maxat!


Här är gänget på väg in för att kika på de 28 000 saker som finns i deras samlingar. Jag är inte någon jättefan av gamla bruksföremål men man måste ju gå en vända när man är där.


Fin Gevaliaskylt! Men vad gjorde chokladasken där?


I ett rum fanns det en (mer än) fullt utrustad handelsbod!


Någon måste älska att samla på plåtburkar!


Och då menar jag älska...


Men det fanns inte bara burkar. Här ser ni en samling bössor och en tjäder. Inte skjuten. Snarare hängd...


Kungsörn och räv.


Just det! Juster...


Halva skogen användes som räcken, trappor mm


Nästa samlarobjekt var definitivt hyvlar! Hur många som helst!

   
Hyvlar, hyvlar, hyvlar...


Och fler hyvlar! Snart får man väl en avhyvling om man tar med fler bilder...


Nät och båtmotorer!


Och en närbild på underhållningen! Det måste vara Sälteatern! Haha!


Fin Schäs (fast i norrbotten heter det Tjäs) och första inslaget av humor i den gamla skylten!


Och nej, vi körde inte häst... Kolla in den gamla väggplanschen i "Kvinnlig slöjd"! Stackars den kille som gillade att sticka strumpor! Haha!


Efter besöket i muséet packade vi ihop och åkte hemöver. Stannade till på Lanternan i Byske för en pizza till lunch och där var det mer moderna grejor som gällde! Denna blinkade som fanken när maten var klar! Coolt!


Och på campingen i Byske var det fullt med vagnar!


Och dessa "Mobile Homes" kunde man hyra som stugor! Det var väl det enda amerikanska vi såg idag. Jodå, man kan haka på dem som en släp och flytta dem om man nu vill det.


Den här kan väl också gå under benämningen Mobile Home. 9 meter lång...


Det här tyckte jag var lite roligt bland alla husvagnar. Hus + Vagn! Haha!


Här var det också lite mer modernt stuk på det nybyggda servicehuset! Inte en timmerstock så långt ögat når! Jag gillar nog mer den här designen men lugnet i Jävre får man inte i Byske!


Skönt var det i alla fall att komma hem igen! Jag och Emilia åkte och handlade, gjorde kycklingsallad och Melon-tsatziki (det var ju så himla gott!) till middag!

Nu har jag grävt om i rabatterna och planterat de stackars blommor som var över, städat toan och tvättat två maskiner. Hade tänkt hinna en promenad men nu var det visst någon som tog fram glass... Otur för mig! Haha!