Promenix

Just hemkommen från en promenad Morö Backe runt. Riktigt skönt! Jag gjorde faktiskt en runda även igår kväll och vill det sig väl så kommer jag att fortsätta mitt nya liv med någon sorts fysisk aktivitet varje dag. Det är i alla fall mitt mål! Och jag måste säga att just nu tycker jag också att vintern är helt OK. Jag gillar att promenera när det är skottat överallt och ingen snö faller. Man kan kosta på sig att öka farten men också att lyfta blicken och njuta av snön i träden. Det är som att promenera mitt i ett vykort. Så här på kvällen är också det enda ljud som hörs knarret under skorna. Väldigt rogivande!


Och snö har det ju kommit. Vårt fågelbord har blivit ett höghus och även fått en extra balkong!

Det kanske låter överdrivet att tänka sig en promenad varje dag men någon typ av aktivitet borde man hinna med. En promenad på 30-40 minuter eller en kvart med Paolo Robertos träningsprogram med samma namn. Det är inte alldeles orimligt. Jag är ingen bantartyp men att dra ned på sötsakerna och röra sig lite mer känns överkomligt. Och ska det bli någon långsiktig förändring ska man ju inte ta i för mycket. Då ger man bara upp.

Jag tycker hur som helst att våren är en bra tid för förändring. Nu kan vi se fram emot ljusa dagar med sol och gnistrande snö. Det kan väl göra vem som helst på topphumör! Anledningen till min förändring är att när jag var sjuk och repade revy före nyår så blev jag så otroligt andfådd bara av att gå uppför trapporna till scenen. Bröderna Henrys dansnummer kändes som ett maratonlopp och jag började bli förskräckt över min dåliga kondition! Nu har ju läget förändrats helt sedan jag blev frisk men jag blev peppad av att kunna orka mer. Därav min nya målbild!

Fortsättning följer!


Kommentarer
Postat av: Ola T

Juste målsättning. Och vilken tur att du inte röker. Det förbättrar inte kondisen, har jag märkt...

2011-01-18 @ 21:02:29
URL: http://olatheander.wordpress.com
Postat av: Monica

Jag fattar precis! Jag har ju rökt som en bortsbindare i 25 år men slutade för 10 år sedan. Nu för tiden kan jag ta en cigarett då och då men jag kommer aldrig att börja om. Det får räcka med snuset!

2011-01-18 @ 21:08:07
URL: http://monicalindgren.blogg.se/
Postat av: Malin

Way to go! Det är de små dagliga förändringarna som gör det! Jag kämpar på med promenader till och från jobbet och då är Ipod:en ett bra sällskap!

2011-01-19 @ 06:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0