Kräftkalas!

Ja, det blev - inte helt överraskande - ett supertrevligt surpriseparty för Per-Erik! Vi hade lite kort planeringstid vilket säkert var bra eftersom ingen hann göra bort sig och avslöja att vi skulle komma. Därför var han också i full färd med jobb i garaget när vi dök upp! Helt perfekt!


Glad stämning på en gång! Med vänner man känt länge behöver man ingen längre "startsträcka" för att komma igång!


Och present fick han naturligtvis! En gasolvärmare med fläkt för det kommande uterumsbygget! Han har nära till skratt och verkade inte heller särksilt ledsen över paketet!


Vi hade med oss kräftor, ostar, kex, vb-paj, såser, bröd, sallad och dukade snabbt upp till kalas! Perfekt när alla tar med sig några saker var!


Och ölet var tappat av Kallholmens bryggeri!


Trevlig stämning, god mat och många glada skratt blev det när satte vi igång med själva "ätningen"! Skål!


Årets kräftor hade inte hunnit komma men dessa smakade ändå underbart ! Jag kokar alltid ny lag på kräftorna och det gör att det faktiskt inte blir så stor skillnad. Lite små klor på en del men vi hade ju gott om mat... Visst är det snyggt med en bild av kräftorna och min snusdosa... haha!


Efter maten var det dags för lite teknikdiskussioner. Anders hade lite problem med väckningsinställningen som stannat på 06.00 och dessutom försvunnit från displayen och därför inte gick att ställa om... Han har med andra ord varit morgonpigg hela semestern! Marika försökte hjälpa till men det verkade inte funka jättebra det heller...


Till dessert blev det blåbärskakor och vaniljsås. Till detta en liten virre för de som ville! Nu ska ni också får receptet på dessa enkla kakor som blev riktigt goda nu när jag gjorde en ny sats!

Blåbärsformar
3 dl mjöl
1, 5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Rör ihop alla torra ingredienser

150 gr smält smör
Rör ihop detta med resten

Rulla stora köttbullar (knappt 20 st) och fördela i aluminiumformar. Tryck ut i formen och tillsätt sedan 1 msk blåbär i varje. Om du har färska bär behövs inget mer men om ni tar frysta kan ni också strö över en blandning av potatismjöl och socker för att de inte ska bli för "blöta".

In i mitten av ugnen på ca 200 grader i ca 12 minuter. Det är ju lite olika på olika ugnar men när de börjar bli lite gyllebruna på kanterna så är de klara! Bra att ha i frysen både till kaffe och dessert!

Kvällen fortsatte lika trevligt som den hade börjat och vi hann också med en husesyn för att se deras nyrenoverade sovrum!


Väldigt snyggt! Ja, ni kanske inte ser helheten här men vi var alla lite intresserade av det vackra golvet så det får vara i förgrunden den här gången. Fint blev det hur som helst och fondväggen blev kanon!

Nåja, mätta som attan åkte vi sedan hem och jag kan säga att mättnadskänslan sitter i! Idag får det bli promenader och ett ytterst spartanskt leverne för min del. Man kan ju inte ha fest varje dag och min "kwe" (mage) skulle vilja att jag inte hade det särskilt ofta heller... Men trevligt hade vi så tack alla för en kanonkväll! Det här gör vi om! Kanske redan nästa år då vi har tre 50-åringar i gänget... Nu: Promenad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0