Barca 6 - Parken

Efter en stadig lunch här hemma gav vi oss ut och det var riktigt härligt idag. Vi beslöt oss för att ta med en bok och sätta oss i parken nedanför Triumfbågen där det var väldigt mysigt! Ett par musikanter roade oss med klassisk musik och vi satt länge och bara njöt!


Barcelona har verkligen mycket att erbjuda och den här typen av miljöer är oerhört avkopplande! Det är väl egentligen det man behöver när man har semester!


Många låg och slappade på gräset och andra tränade färdigheter på lina! Efter ett tag promenerade vi vidare för att se oss om i parken och helt plötsligt dyker det upp ett slott!


Det var väl mer en ruin men oerhört vackert med förgyllda skulpturer på toppen! Parken heter "Parque de la Ciutadella" och ruinen kanske är någon kvarleva sedan rivningen av Citadellet. Men det är som sagt var bara en gissning.


Ja, det var många saker som dök upp. En mammutstaty... Inget av barnen ville bli fotograferade framför den så jag lånade ett annat barn! Haha!


En park av rang måste ju också ha en konstgjord sjö! Här kunde man hyra båtar och åka runt.


I slutet av parken kom vi fram till Barcelona Zoo som också ingår i det över 17 hektar stora området. Mer om detta kommer i nästa inlägg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0