Mat, möten och motion!

En vecka har passerat igen och det är inte lättja som gör att jag bloggar så sällan. Det är snömängden... haha! Ja, den och ett roligt och välfyllt liv. Det händer mycket och jag trivs - just nu alldeles fantastiskt mycket!


Efter en sovmorgon (den första på länge) har jag gått en långpromenad (den snabbaste på länge) och njutit av den underbara vårsolen! Nu tog jag ut datorn för första gången i år och det här är nog det bästa jag vet! Njuter av tanka ljus och samtidigt få saker gjorda. Loveit!
 
Så vad har då fyllt mitt liv de senaste dagarna? Jag har bl a haft jobbmöten med Saga och vi skriver så pennorna glöder. Vår nya biblioteksshow blir trivsam, opretentiös, musikalisk, proppfull av tänkvärda roligheter - och böcker! Igår fotograferade vi affischbild som jag nu ska jobba vidare på. 

Café på turné - en biblioteksshow från A till Ö! Kan bli något åt det här hållet.

Dessutom har jag haft andra möten om kommande event och jobbat fram offertunderlag som jag hoppas leder till roliga uppdrag. Massor med promenader, pass på 360 och en inställd resa till Umeå fanns också på förra veckans agenda. Och så snön då...

Min älskade morbror Kurt gick bort för en tid sedan och vi skulle ha varit på hans begravning i Umeå i fredags - men efter att ha slitit i mer än en timme bara för att få fram bilarna insåg vi att vädrets makter fick avgöra och vi ställde in resan. Trist, men mamma var förstående och i tanken var vi med i alla fall. Med tanke på alla olyckor längs vägen kändes det ändå som ett klokt beslut.

Därför hann jag och maken jobba med ett fotoboksprojekt tillsammans och avsluta kvällen med den godaste fisk jag lagat på länge!
 
En tjock bit hälleflundra bakades i ugnen och fick toppa en typ av gryta med fänkål, purjo, ingefära och annat gott. Det är sällan jag blir nöjd men det här var bara för läckert.

I lördags fick vi hem Oskar för att både äta gott (igen) och gå på Uje Brandelius starka och tänkvärda föreställning "Spring, Uje, spring".
 
Oxfilé i sous vide och pasta med grönsaker och kantareller. Oskar åt fyra portioner och det får väl betecknas som en liten succé...
 
Och så föreställningen då. Jag hade för ovanlighetens skull inte förberett mig så noga. Jag litar fullständigt på Oskars omdöme och om han ville komma till Skellefteå bara för den så måste den vara bra. Och det var fantastiskt - musikaliskt, roligt och starkt!


Uje Brandelius i en självbiografisk popföreställning med underfundiga texter om livet och hur det kan ta vändningar du inte har en aning om. Han har en torr humor som jag älskar och lockade till många skratt trots att berättelsen om hur han fick sin Parkinson-diagnos verkligen är sorglig. Oväntat, intimt och berörande!

Skottningen fortsatte hela helgen och snön ställde till med ännu fler stopp i trafiken.

Oskar och Ulf, som i söndags åkte till farfars i Lövånger för att hälsa på, kom tillbaka till Skellefteå precis när olyckan i södra rondellen inträffat och fick stå och vänta i tre timmar innan trafiken släpptes på... Det blev stressmiddag för sonens del och snabb avfärd till bussen för återfärd till Luleå. Jobbig väntan men ändå skönt att de inte hamnade mitt i olyckan!

Själv jobbade jag med texter mest hela dagen med avbrott för kärt besök av syrran med familj. 
 

Snurre lade beslag på My och de trivdes båda två! Härligt att få träffa gullungarna och skönt med sällskap till kaffet.

Idag repeterar jag också text inför morgondagen då jag och bästa Kågis ska åka till Byske för att spela "Lyckligare nu". De brukar ha lite knepigt att locka publik men igår fick jag besked om att det varit utsålt sedan flera dagar! Såååå roligt! Nästa tillfälle blir i Nolbyn, Lövånger 16 juni och däremellan kan det hända att det dyker upp fler. Nu är det i alla fall dags för föreställning nr 84. Tror jag... haha!

Måste avsluta med att berätta om min hårdaste träningsdag. När jag vaknade igår morse hade jag förmodligen kommit åt klockan under natten och jag är fortfarande förvånad över resultatet:
 
307 minuter träning! Haha! Mest iögonfallande var dock att den registrerat att jag stått upp åtta gånger... Kanske går jag i sömnen? 

Nåväl, snart iväg för musikrep med Kågis och sedan ska jag fortsätta eftermiddagen med skrivande. Måste också berätta att Emilia igår kom med den glada nyheten att hon och Ludde fått tag på en gemensam och superfin lägenhet i Köpenhamn! Såååå glad för deras skull! Nu planerar vi att åka ned i april för att hälsa på och jag längtar redan...
 
Ha det fint alla glada och njut av vårsolen!