Ulvön och hemfärd!

Igår steg vi upp tidigt för att ta färjan från Köpmanholmen och ut till Ulvön! Vi har inte varit där tidigare och har även fått tips om Trysunda men det får bli en annan gång.
 

Lite grått till att börja med men precis lagom lugnt på havet!


Och ute på ön är det värsta Bullerby-känslan med smala vägar och tätt mellan husen. Ja, nu har jag aldrig varit i Bullerbyn men ni fattar... 


Somrigt som tusan! Vi traskade runt lite först för att få överblick.


Givetvis kunde man köpa suring! 


Och här fick vi syn på några nykläckta invånare! Men vi siktade högt...


...och tog ett antal trappor och stigar upp till Lotsberget!


Rätt jobbigt men utsikten var belöning nog.


Riktigt fint!


Ja, jag skulle göra en fånig film men fastnade tydligen själv... Haha!


Neråt gick det lättare! 250 trappsteg tror jag att det var plus en del gångar. Vi fortsatte längre in i byn...


...och passerade bl a ett grönt båtgarage. Det är väldigt lugnt ute på ön och ganska avstressande att bara ta dagen som den kommer.


Ett besök på muséet blev det också och här kunde man fördjupa sig i författaren Lubbe Norströms period på ön i början av 1900-talet. Han skrev flera böcker som var förlagda hit men blev nog mest känd för sitt radioreportage "Lort-Sverige" om arbetarnas usla levnadsförhållanden på 30-talet.


Litteraturen fanns samlad.


Kapellet från 1622 är också värt ett besök. Det ser inte mycket ut för världen från utsidan men var storslaget!


Lite historia.


Och helt fantastiska målningar i taket!


Ålderstrappan som en påminnelse när man gick ut.


Och naturligtvis hade man dekorerat med marina detaljer. 


Kunglig fägring på dörren.


Till lunch blev vädret helt fantastiskt och vi både åt gott och slappade i solen med en bok. Ibland behöver man inte göra så mycket för att må bra.


Ljuvlig hemresa över ett stilla hav! När det är så här ute på vattnet har jag verkligen inget emot att åka båt. Annars har jag ganska mycket respekt...


Och en glad överraskning var att vi stötte på Mimmi Jonsson som är en f d kollega till maken och en av mina bästa praktikanter! Hennes mamma är också barnfödd i Önnesmark så våra vägar har korsats mer än en gång. Snygg på bild är hon också!
 

Så var den här semesterturen över och efter att ha kommit i land åkte vi norrut och hem igen. En fin vecka!

Idag har ju solen varit på sitt allra finaste humör och vi har pysslat på här hemma. Maken har tvättat husbilen och jag har hunnit köra fyra maskiner tvätt. Promenad och Angusburgare fick avsluta dagen och det smakade förträffligt! 

Nej, nu måste jag nog gå in och se fortsättningen på semifinalen mellan Belgien och Frankrike! Maken kommer ju att ha abstinens när VM är över - och jag måste erkänna att jag också njutit av fantastiska matcher. Ha det fint alla!