Back in business!

Hej alla glada och roligt att se att min blogg varit välbesökt trots att jag faktiskt tagit en tio dagar lång paus från skrivandet. Jag behövde återhämtning och är nu tillbaka från min årliga resa - laddad till tänderna!
 

Hej igen! Måste ju börja med en selfie ifall ni har fått abstinens... Haha! 
 
Har haft det väldigt lugnt och skönt; Läst flera böcker, suttit i solen, promenerat en mil varje dag och mått väldigt gott!
 

Bodde bra med egen terass mot innergården där det fanns en servering och pool. Vädret var inte det bästa hela tiden men om man jämför med snön och kylan här hemma så var det ju magiskt!


Det blev ett besök i det bergiga landskapet på Gran Canaria och den lilla turistorten Puerto de Mógan. Passade behoven oerhört bra. Ibland behöver man bara koppla bort och av!


Gulligt och pittoreskt!
 

Fina hus och många backar!


Och det blev många promenader. Här ser ni viken uppifrån en av utsiktsplatserna.


Mycket bergsformationer. Den här påminde mig om "Draken" som spelades på Västerbottensteatern en sommar. Kågis gjorde en lysande roll!


Blommor kantade staket och husfasader - här ner mot hamnen.


Fint!


Men från hamnen kunde man se att det fanns en bergsväg längre upp. Den måste givetvis inspekteras!


Och det var en magisk utsikt!


Lite riskabelt kanske då delar av vägen var avstängd - för att den också saknades... 


Det har nog varit ett och annat ras. Räcket var inget man lutade sig mot.


Men vackert!


Och storslaget! Här på väg ner igen.


Som ett sagolandskap. Från den övre vägen kunde man se gamla ruiner som ju måste kollas in.


Jodå, ett och annat hus - och ännu mera sten...


Hajen?


Och när man tagit sig ner är det bara uppåt som gäller igen.


Många grottor och ett och annat klotrunt hål. Hur har dessa uppstått?


Fin skorsten!


Och bergspromenad igen. Här är nästa vik där det finns en längre sandstrand.


Stilleben längs vägen!


Och den skadade vägen sedd från andra hållet. Nätet längst berget kändes ju bra - men hjälper nog knappast om det kommer ett nytt ras.


Antar att det är stora bumlingar som krossat det här.

Det blev en vecka med många vandringar och mycket avkoppling. Känner mig utvilad och arbetssugen så till veckan ska jag dra igång på allvar!


Började redan igår med att kasta ut det sista av julen och sy nya gardiner. Nu får våren komma - det är bara tulpanerna som fattas!


Jag lagade också den godaste torsk jag någonsin gjort - med brynt smör och riven pepparrot... Såååå gott! 

Idag har jag sovit länge och sedan medverkat i "metoo - ljuset på makten - fackeltåg i Skellefteå". Och det blev en riktigt fin och stark manifestation! Vi var nästan 300 personer som gick från Nordanå in till torget.


Uppställning och fackeltändning. I mitten längst fram står Matilda Kjellmor från Unghästen som styrt upp allt och är värd en extra applåd!


Äntligen på väg!


Här har vi kommit fram till torget där vi var några som tackat ja till att läsa upp ett axplock vittnesmål från alla de grupper som samlat sig inom "metoo-kampanjen". Det är starka berättelser från en alldeles för obehaglig verklighet men det sker en förändring nu. Kvinnor kommer aldrig att ta skit igen!


Starkt att få stå enade i vår hometown! Tillsammans gör vi skillnad!
 
Tack för en fantastisk eftermiddag allihopa! Nu blir det TV och imorrn är det vardag igen med jobb och träning. Känns bra det också!