GES!!!

Nu måste jag börja med att varna känsliga läsare för att det blir översvallande superlativer och alldeles onödigt många bilder från en heeeeeeelt fantastisk konsert med GES igår i Göteborg! Jag är fortfarande alldeles lycklig!


Här har vi samlats på Bananpiren i Frihamnen för att invänta konserten. Så roligt att Emilia och Belinda också hängde med trots att GES nog har en mer mogen publik - eller rättare sagt vi som var unga när det begav sig i mitten på 90-talet. Ja, vi är väl evigt unga... 


Och förbandet var inte att leka med; Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd som är högaktuell i höst med krogshow på Börsen och medverkan i "Så mycket bättre". Måste ses!


Han körde många favoriter och hela publiken var med på noterna. Vi fick sjunga allsång till sköna låtar som "Do you believe in me" och "Bara himlen ser på". Bra mellansnack, proffsig som tusan och med en röst som kan ta en just till himlen. En Peter Fjällström-kopia eller hur?


Sedan fick vi vänta en stund på huvudnumret - men vad gör det när man veeeet att det kommer att bli magiskt?
 

Fiiiiiina tjejerna var klart yngst av alla men vi diggade precis lika mycket! Och plötsligt brakade det loss. Tusentals människor juuuuuublade när Sveriges äldsta pojkband gjorde entré:


GES2018! 15 år sedan sist och de såg ut att njuta lika mycket som vi!


Anders Glenmark är nog en av Sveriges vassaste sångare och Orup hade bara sååååå roligt hela tiden. När man ser att folk trivs på scenen smittar det av sig och stämningen var hög!


Niklas Strömstedt skötte mellansnacket med den äran och största jublet kom nog när han deklamerade att "vi kommer inte att köra en enda ny låt!" Haha! Ja, hela publiken älskar ju alla gamla favoriter!


De hade längtat efter att få spela ihop! Förr när de fick frågan om en reunion sa de alltid "varför då?" men nu blev svaret "varför inte?" och vi är evigt tacksamma. Jag skulle kunna åka och se den här konserten en gång till och räknar in den som en av mina topp-tre-upplevelser genom tiderna.


Spelglädje!


Och alla de gamla hitsen med nya och roliga konsertarrangemang!


Upp över mina öron, Regn hos mig, Mare Mare, Ingenting minner om dig, Greyhoundbus, Hon är min... De har ju bara gjort hits!


Roligt mellansnack om livet, skilsmässor och annat som de varit mitt uppe i samtidigt som sina karriärer.


Och vilket snortight band! Så lysande musiker och en fantastisk produktion!


Regn hos mig... Publiken sjöng själv första versen och Orup frågade om vi skulle ha hela gaget? 


Och lekfullheten! Den här utmärkta trombonisten (jag älskar blås!) gjorde mäktiga solon och här bugar Anders medan Niklas spelar ägg och Orup filmar och fotar! Haha! Det gjorde han lite då och då.


Allt var så utsökt bra! 


Jävel på kärlek! Mycket roliga minnen...


Himmel vad vi var nöjda!


Kommer att bära med mig den här konserten lääääääänge!


Stämning!


Otroligt snyggt ljus!


Hon är min!

En helt fantastisk kväll...
 

...som naturligtvis avslutades med extranummer och den blågula "När vi gräver guld i USA"!  Man kan inte annat än bli lycklig...


Tack, tack, tack, tack, tack! Kärlek till er alla!

Nu har vi styrt kosan norrut igen och i förmiddags började vi köra för att till slut landa i Söderhamn igen. Imorrn kommer vi hem och jag laddar för en jobbvecka på en gång.


Men innan vi åkte kom Emilia och Belinda med croissanter och vi åt en kalasfrukost tillsammans på campingen. Såååå mysigt! Tusen tack för en helt fantastisk vecka! Älskar er!





 
#1 - - Maj-Lis Lindegren:

Jag hoppas och tror att man kan lita på ditt omdöme Monica. 😊
Jag ska åka ner till Skuleberget och se GES till helgen och blir så himla peppad av att läsa om din upplevelse. Längtar sååååå

Svar: Jaaaaaa, det kan du! Vi var helt knockade. Såååå otroligt bra! Njut! ❤️
Monica Lindgren