Gott Nytt År!

Så skriver vi 1 januari 2017! Helt otroligt vad året gick fort - men det är väl så när man har roligt? De sista dagarna har också varit intensiva med mycket folk i huset och massor med god mat. Fredag blev en fixardag som avslutades med god torskrygg:


Fisk, salt och peppar, räkor, dill - och sedan ett degtäcke av vitt formbröd, smör och Västerbottensost som man kavlar ut till en platta och lägger ovanpå. Jag älskar den här rätten och alla ungdomar blev också nöjda!

Igår var det så dags för nyårsafton! Hemma var det full fart med förberedelser inför kvällen då vi lånat ut huset till 18 glada ungdomar! Kändes väl lite gruvsamt men man måste försöka träna sig att släppa kontrollen... Jag kan inte säga att jag är bra på det - men jag överlevde! Och huset också... Haha!

Fint dukat på morgonsidan och längst bort höjde Elin glaset inför den kommande champagnefrukosten.


Partygänget med skumpa och toast skagen som start. Fina ungdomar allihopa - men när någon tar över ens hus är det lika bra att lämna det, så vi åkte till Piteå för att bo på hotell med hela vårt gäng!

Det blev Hotell Kust och där inledde vi med att varva ned på deras Spa. Skönt! Vi hann också med en timmes sömn innan det var dags att byta om och gå upp till deras Sky Bar för en drink innan maten.


Partystart i spegelhissen!


Här har Åsa och Ola fått sig ett glas skumpa!


Carina och Marika var givetvis också med!


Liksom Per-Erik, Anders - och maken i fluga!


Glaset i örat?


Kaffedrink med mustaschgaranti!


Och fina färger på den här drinken som hette "Höstsol"!


När vi surrat ett tag blev det dags att gå till restaurang Tage och inleda kvällens middag! Trevligt ställe med god mat och suverän personal! 
 

Yo! Jag och Åsa var glada och uppsluppna!


Och inte blev det sämre när vi fick in Kalixrom med tillbehör... Mmm...

Tyvärr glömde jag ta med en av mina viktigaste laster; Plasttandpetarna... Aaaahhhgghh... Chansade lite och frågade servitrisen om det möööööööjligen skulle kunna finnas? "Självklart!" blev svaret.


Liten förpackning med fyra paketerade plasttanpetare. Otrooooligt bra service!


Till varmrätt blev det en fantastisk ren...


Mysigt och lagom surrigt!
 

Desserten med chokladkaka, caramelsås och mandel var ljuvlig!


Och här kommer ett Gott Nytt År från mig och Ulf! Ser fram emot ett roligt och händelserikt 2017!


Det riktiga tolvslaget firade vi på deras terass på 13:e våningen där vi hade magisk utsikt över stan och fyrverkerierna.


Lång slutartid gav lite spännande resultat.


En stormvind?


Både fyrverkerier och rök från Munksund som lyste ikapp...


Piteå såg verkligen ut som en storstad!


På väg ner igen!


Partyhissen - del 2! Haha!

Ola och Åsa verkade bli utpekade som kvällens lirare!
 
En supertrevlig men ganska lugn kväll följdes av en lång natt i supersköna sängar! Oj, vad vi sov gott! Frukostbuffé och fortsatt surr innan vi vände hemåt.
 

En sista utblick över takåsarna i Piteå. Och pappersbruket...


Hej då från Partyhissen!


Stort Tack till hela gänget för trevligt sällskap! Igen!

Det var sedan med viss vånda vi öppnade dörren till hemmet. Vi hade väl en bild av "dagen efter festen" - men bedrog oss å det grövsta. Det var så bortstädat överallt och golven torkades febrilt när vi steg in. Fantastiskt! 


Vi fick dessutom skumpa och Gourmetpåse som Tack för lånet! Vi bugar och tackar för fantastiskt fint sällskap de senaste dagarna! Nu åker Oskar ikväll och resten av gänget imorrn bitti. Kommer att bli tomt...
 

Vi hann också med att hälsa på mamma i afton! Hon var på bästa humöret och bjöd på fika och bär med grädde.


Hjortron är alltid gott!


Oskar hängde med och är ju familjens lustigkurre! 

Nu har vi hängt lite här hemma och inväntar de obligatoriska Nyårsdagspizzorna. Det ska ju vara den maträtt som "alla" äter idag - så även vi.

Men blev det några skador på huset efter festandet? Nja... vi har egentligen bara hittat en...

...haha! Ett brutet ljus får betecknas som ytterst marginellt!

Önskar er alla ett riktigt bra start på det nya året! Ser fram emot att dra igång träningen imorrn - och på fredag åka söderut! Lovely!