Juldagar...

Ett par fullmatade juldagar är över och jag känner mig glad, mätt, trött och tacksam! Summerar det bästa med lite bilder.


Bästa nr 1: Emilia som kom hem på torsdagkvällen!


Bästa nr 2: Oskar som kom hem på lördagmorgonen!

När barnen väl är hemma känns det varmt och gott i hela kroppen. Om jag fick välja skulle jag bara sitta och mysa i soffan - men nu är det ju roligt att också hinna träffa övriga släktingar. 
 
I fredags hann jag med ett fint Rotarymöte som också var julavslutning där jag läste pappas dikter, några av medlemmarna sjöng, Lars Jonsson läste julevangeliet och Philip Cohen den engelska versionen. Han var dessutom tomte och delade ut böcker från Rädda Barnen där de samlat berättelser från flyktingbarns första möte med Skellefteå. Fint!


Uppesittarkvällen firades med familjen och deras kusin Johan. Det har blivit tradition att äta lite gott och spela bingolotto. Just det senare är väl egentligen inte så mycket till julmys men det är roligt att samlas.

Det blev renfilé och lite annat smått och gott. Alla blev nöjda och jag blev alldeles för mätt... Det där med maten blir ofta för mycket för mig. Man äter för fort och för mycket och blir hur trött som helst.

Julafton tillbringade vi delvis i Lövånger tillsammans med Ulfs familj och det blev en fin dag i Berith och Kristers nya hus.
 

Finaste Emilia!


Och lika fina Oskar och hans kusin Victor! Övriga barn i hushållet var hos sina svärföräldrar men vi hoppas få träffa dem en annan gång.


Sonja var lycklig över att få sitta tillsammans med många av sina barnbarn...


Ja, det var Sture också - men han börjar bli lite orolig nu över att åka bort och vill vara nära Sonja hela tiden. 


Makens syster Berith hade ordnat så fint och är ett enormt stöd för sina föräldrar då de ju också bor i Lövånger. Du gör det fantastiskt bra!


Ulf med sin pappa (bakom tulpanerna) och syster.


Och efter grötlunch och massor med godsaker fick jag chansen att mysa med Emilia i soffan...


Mamman älskar sina barn!


Sonja och Sture fick öppna julklappar och almanackan med bilder av barn och barnbarn är nog roligast. 


Ulf och Johan kollar in paketöppningen.


Och här sitter sture med Victor.


Därefter var det dags att ta lite familjebilder!
 

Alla är så fina och tålmodiga!

Efter Kalle Anka, dessert och kakor (som jag åt men verkligen inte behövde...) åkte vi norrut igen och tog en sväng förbi graven där vi tände lite ljus. 
 

Måste nog gå dit och skotta lite - men det var fint att också få önska pappa en god jul.


Ganska skönt ändå att landa hemma, värma lite glögg och bara vara...


...tills det var dags att ge sig på julklapparna! Det blev några trots att vi minskar varje år.
 

Alla blev nöjda och vi fick så fina saker! Roligaste julklapparna hade maken gjort - både bilder och snickerier som är så fina!


Men vad är väl en julafton utan julklappspel? Haha! Det är märkligt att de här små klapparna blir så eftertraktade...


Lite mer glögg och sedan var det bara att dra igång!


Lugnt och fint tills paketen är öppnade och timern ställd...


Därefter blir alla så ha-galna och ett par trisslotter stod högt i kurs!


Oskar hade världens flyt - men det svarta saltet hamnade till slut hos mig!


Ja, där åkte trisslotterna igen. Det är underbart roligt att bara vara tillsammans!

Idag blev det mycket matlagning innan vi hämtade mamma och Malin och Martin kom tillsammans med hans syster Hanna och finaste Max och My!


Lite vilda kramar... Haha!


Och lite mer paketöppning!


Böcker och kläder och hemsnickrade ätpinnar blev populära!


Mamma fick också paket och hade en fin dag. Skjutsade hem henne och hon var så nöjd över julafton hos Malin och juldagen hos mig. Nu behöver hon kanske vila någon dag innan det blir nya aktiviteter. Tack för att ni kom allihopa och Hanna också för den magiska cheesecaken!

Själv har jag nu stökat bort all disk och ser fram emot ett par timmar i soffan med maken och sonen. Emilia har åkt iväg till kompisar och jag tror inte jag skulle ha pallat med en utekväll. Men hon är ju ung och pigg!

Imorgon blir det en lugn dag med sovmorgon och promenad - och minimalt med mat... Haha! God fortsättning på er allihopa! :)