Full fart igen

Igår blev det en lång dag som började med en snabb tripp till IKEA där jag behövde köpa in lite saker till ett kommande arrangemang. Hittade det jag skulle och kände mig riktigt nöjd när jag vände åter för att träffa mina syskon hos brorsan i Önnesmark. Vi behövde prata igenom lite frågor och även kika runt i olika förråd för att se om det är något mer vi övriga syskon vill ha med oss från föräldrahemmet.
 
Nästa gång vi ses är det med container för en rejäl tömning av det som får betecknas som skrot. Det som sedan återstår får nuvarande ägare fritt förfoga över. Man måste göra avslut så att de också får en chans att göra stället till sitt. Jag hittade inte mycket jag ville spara men vi har fortfarande ställen kvar så jobbet fortskrider.
 

Kör hyrbil nu då min ska få nytt baklyse och den har roliga larm. Jag och maken hann bara till Kåge sist innan den plingade "Driver Alert. Dags för en paus"... Haha! En tur till Umeå innebär många pling... Måste vara en storstadsmänniska som programmerat den. Ingen norrlänning skulle stanna efter varje mil!


Vi hittade också en del roliga saker som den här manuella såmaskinen från USA. Maken påstår att han använt en som barn - men så är ju han också mycket äldre än mig... Fyra år... Haha!


Träffade också gullungarna och vi fick gott fika hos Lars och Bettan. Här frossar vi även på godis... Det var ju lördag. Men jag åt sötsaker igår så att det nog räcker för flera veckor.

En intensiv och väldigt bra lördag övergick till söndag efter en natt där jag sovit som en stock! Skönt! Det har varit lite si och så med sömnen senaste veckan men det verkar räta upp sig. Kanske beror det på mellandagen? Eller på att jag har börjat motionera mer?


I afton var vi ute igen på motionsspåret som var lite surt och tungsprunget. Maken ser oberörd ut men han är ju också lite mer lätt på foten... Jag är i alla fall supernöjd som fått till fyra pass senaste veckan. Sommaren har bara börjat!


Lagade världens fulaste fiskrätt där jag bottnade med lök, vitlök, spenat och soltorkade tomater. Fortsatte med fisk och lite smörstekt svamp och purjo. Smulade även över lite getost och jag tror att Verner Vögeli hade rätt när han sa att man inte skulle blanda ihop mer än tre smaker... Haha! Nej, den smakade inte illa men jag har gjort snyggare anrättningar.
 
Vi har också haft besök på altanen idag då sädesärlans ungar lämnade boet för att ta sina första steg på marken. Tackade Gud att grannens katt inte var ute då småfåglarna var lite stappelfötta.


Mamman och pappan flög i skytteltrafik för att hinna mata! Det är svårt att ta några bra bilder då jag inte har tillräckligt mycket tele - eller erfarenhet. Tur då att maken lånade ut några av sina bilder till bloggen:


Så ska det se ut! Vilken bra bild!


Föräldrarna stoppar maten ända in i munnen på ungarna som faktiskt ser ut att vuxit om dem.


Men nog är de ungar. Medan de väntade testade de att äta på allt...
 

Både löv och kvistar...

Och de provade sina vingar. Oerhört söta! 

Bra och vilsam söndag och skönt att med lite motion. Nu stundar en tuff arbetsvecka så det är bara att gå och lägga sig!
 
 
 
 
#1 - - Niklas Myhr:

Hej Monica! Kul att höra att formkurvan är uppåt idag och ha den goder start på veckan imorrn, sov gott! Kram - Niklas

Svar: Hej Niklas! Ja, nu är det bara att tuta och köra! Önskar dig en fin dag! Och natt! Kram!
Monica Lindgren