Full fart och fest!

Vilka dagar! Massor med jobb och planering, fix inför fest, resebokning, teater, teater, körning, mamma, tvätt och stök och fantastiskt väder även om jag aldrig hann sitta ute... 
 

Härlig sol i fredags! Inget aprilskämt alls... 


Slängde ut riset och hejade på Skellefteå AIK som tog hem första matchen mot Växjö! Jag hann tyvärr inte se matchen då jag hade teaterbiljetter till en föreställning om... hockey! Haha!


Äntligen hann jag se Västerbottensteaterns "Istid" som är en pjäs om idrott, ledar- och föräldraskap, personlig utveckling, självinsikt och förväntningar placerad i en hockeyklubb där 16-åringen Viktor inte når upp till de högt satta målen.

Tyckte att den började trevande men förstår nu att det var långt mellan spelningarna och då blir det knepigt att hålla tempo. Kanske därför som andra akten var mycket tightare och slutet jättefint! Tusen Tack alla! 

Lördag var det dags för mer teater då jag hade bokat biljett till Tantteatern i Umeå som spelade "Gertrude och Alice" - en kärlekshistoria om två fantastiska kvinnor som levde i Paris konstnärliga kretsar under tidigt 1900-tal. Ända sedan jag såg Margareta Krook på Dramaten i "Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein" har jag fascinerats av hennes och Alice B Toklas historia och liv. Nu fick jag chansen att möta dem igen i Karin Larssons och Kajsa Reickes tappning. Och det var så fint!
 

På Tantteatern dekorerar man med små handväskor... Det gillar jag! <3


När man kommer in från gatan kommer man också direkt in i den lilla salongen som är både teater och café. Liten - men ett fint rum som har allt! Längst fram ser ni den minimala scenen. Som en karamell!


Och så fick jag träffa fina Kajsa igen! Såååå roligt! Hon målar ju också och en del av hennes talande bilder finns på väggen här hemma! 

Och det var en otroligt fin historia! Man blev alldeles varm i hjärtat av den kärleksfulla relation som de två kvinnorna hade. Gertrude Stein var en av Paris mest berömda personer i de konstnärliga salongerna, och hon umgicks i samma kretsar som bland andra Pablo Picasso, Henri Matisse, och Ernest Hemingway. Förmodligen var hon en av de första som var öppet lesbisk i modern tid; hennes livskamrat Alice B. Toklas var även ämnet för den enda bok som spreds utanför den egna kretsen. 


Här är Kajsa efter föreställningen, utan peruk och i samspråk med publiken. Stort och varmt TACK till både dig och Karin! Ljuvligt! Nu hoppas vi att Västerbottensteatern tar in den på soppscenen i höst!

Maken hade jag droppat på IKEA och nya köpcentrat på Söderslätt och han hade klarat sig alldeles utmärkt. Vi passade på att ta en fika där innan vi åkte norrut igen. Och eftersom det här stora varuhuset är en "dragare" så blev vi inte förvånade över att stöta på fina tjejer från staaaaan:


Berith och Maggan som fyllde 30+ hade blivit bortrövade av Åsa, Mia, Carina och Eva för en weekend i Umeå med shopping och party! Så kul! Det här är ett fantastiskt gäng som hållit ihop i många år och fortfarande både firar och reser tillsammans. Imponerande! Grattis till er båda igen och jag hoppas det blev en lyckad helg!

Vi skulle också fira på lördagkväll och åkte därför direkt till Uttersjöbäcken (efter att ha gjort en snabbvisit hos Sonja och Sture i Lövånger) där Helena hade 50-årsfest!


Jag trodde aldrig att hon skulle hinna ikapp oss men nu får hon betecknas som vuxen även hon! Grattis igen och Tusen Tack för en kanontrevlig fest!


Urban försökte också få en syl i vädret...


...men vi var många kvinnor som höll låda... Jag var nog faktiskt värst... 


Glada människor, numera stora barnen, fina grannar och många skratt! 

Jag hade också förberett lite fjantiga tävlingar (jag kan tydligen inga andra) men alla gick in till hundra procent och gjorde strålande insatser!
 

Urbans syster visslar! Ja, det är inte så lätt när man tuggat i sig några mariekex...


Robert och Kent spelar idiotpingis.
 

Helena, Marina och Carina får här instruktioner i hur man fixar pokerfejset... Inte helt enkelt att förflytta ett gummiband utan att använda händerna...


Men Carina hade helt fantastistk teknik!


Och gick glad hem med segern!


Det byggdes fina pyramider av plastmuggar!


Fast Janne verkar ha missuppfattat uppgiften... Haha!


Och slutligen fick Urban och hans svågrar tävla om vem som var mest kvinnlig...


De skulle alltså ta på sig ett par damstrumpbyxor utanpå kläderna så fort som möjligt.


Det gick i ett rasande tempo! Här ser alla ut att ha hunnit ganska lika långt...


Men vips var Urban klar och Bert inte långt efter! Vad Kjell hade pysslat med vet jag inte men han kom inte längre än in med en fot... Han påstod sig vara bättre på att ta av strumpbyxor. På andra... Haha!


Urban var i alla fall mäkta stolt och både han och Bert såg ut att trivas i nya byxorna...
 

Robert och Marina hade förberett  musiktävlingar med intron där man skulle sjunga låten när man gissat rätt. Och det gjorde vi - men i alla möjliga tonarter... Haha! Damerna var dock på hugget och tog hem segern!


Ingemar, som en gång i tiden var kapellmästare i Lövångersrevyn, greppade sedan pianot och vi sjöng en del gamla godingar. Jag och Kjell nappade direkt och här tror jag vi försökte med  "A whiter shade of pale". Det är tur att man kan ha texten på telefonen. Kul tyckte vi!


Andra kanske skämdes... Haha!


Nejdå, det var nog bara tillfällig trötthet... Ni ser ju hur piggögd P-E är!


Finaste bilden blev den av Urbans pappa tillika Helenas svärfar Allan som är 88 år och var med hela kvällen. Han tyckte vi dansade för lite och bjöd upp dottern Ingrid. Jodå, än sitter takterna i! 


Lite paketöppning med många roliga presenter och upplevelser. Vi ska åka till Berlin hela gänget och bjöd Helena på en flygtur trots att hon egentligen inte är så förtjust i själva flygningen... Men vi gillar ju att göra roliga saker tillsammans och jag tror att hon blev glad.


Här en kort paus i soffan med pappa Tore som även han var med hela kvällen. Riktiga krutgubbar.

Otroligt trevlig kväll och tiden gick hur fort som helst.Tack för vansinnigt god mat, fantastiska tårtor och trevligt sällskap! Vi kom oss hem i ordning och jag har sovit som en stock efter hektiska dagar!
 

Idag var solen återigen på sitt allra bästa humör men jag hade fortfarande en del jobb kvar och så skulle jag till mamma för att hinna ut på promenad. När jag var där i fredags var hon inte så pigg men det var bättre idag.


Därför gick vi en runda tillsammans. Det går inte fort och hon blir väldigt trött efteråt men det är bra att få komma ut lite. Jag tror att det är trångt i något kärl eftersom hon har svårt med orken. Hoppas kunna åtgärda detta längre fram. Hjälpte henne att stryka kläder och byta om då hon senare skulle till Malin och hennes familj på middag,


Vår middag blev en varm sallad med älgfilé och italienska chilikorvar. Intressant kombo men filén tog jag fram i fredags men hann aldrig laga till...

Nu tog vi middag i soffan mellan andra och tredje perioden för att hinna heja fram Skellefteå AIK till andra semisegern. Det gick dock inte så bra... Förlänging och jag hade ett inbokat möte på stan så jag fick lyssna på slutet i bilen. Shit! Växjö avgjorde ganska snabbt så nu blir det fortsatt spänning i slutspelet!

Bra möte och gott kaffe på Espresso House gjorde att jag nu kommit vidare i planeringen av näst projekt. Hann också förbi Mie för ett kort snack och lite kramar på vägen hem!
 
Nu är jag så in i norden trött att jag ska börja morgondagen med sovmorgon! Känns klockrent! Jag kanske t o m bestämmer att jag tar en söndag till... Haha!
 
 
 
#1 - - Elsy Stenlund:

Vad roligt få se en hel del bekanta på dina bilder. Bl.a. Allan Söderlund, Bert o Dagny (Dagobert som vi brukade kalla dem), samt Dagnys systrar. Länge sen jag träffade dem!Hade mycket att göra med Dagobert under Lövångerstiden! :-)

Svar: Ja, det var jätteroligt att träffa alla! Väldigt länge sedan för mig också! :)
Monica Lindgren