Mors dag och sommar?

Igår hade jag en känsla av vad som komma skall. Lite sent kanske att få sommarfeeling först 30 maj men bättre sent än aldrig. Det betyder alltså att det var sol igår - och inget regn! Fantastiskt!
 

Klippte gräset och hängde ut tvätten. Såååå härligt! Det blir liksom snyggt överallt när det gröna golvet är putsat. Ja, vi har en massa saker kvar att göra ute men nu kan man ju äntligen börja! Satt också ute och jobbade ett par timmar och det är något jag också ska fortsätta med nu.
 

Noterade att tidningen Land tipsar om fiffiga anslagstavlor men allsköns prylar! Kul! Men den såg nästan rörigare ut än min?

Eller? Ja, jag konstaterar i alla fall att mycket före sin tid och med stilsäkrare utsmyckning vinner:

Emilia! Igen... Skylten "Less is more" säger väl allt... Haha!
 
Avlsutade dagen med en helt underbar köttmiddag! Köpte ju en rolig styckningsdetalj på Foods Gourmetbutik och det här är verkligen något jag kan rekommendera:


Picanha! Det är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Läser på nätet att man för att få en picanha gör ett urval bland köttrasdjur, endast djuren med den högsta kvaliteten duger.

Picanhan är kanske inte så välkänd i Sverige ännu men det är kul att man äntligen kan gå till en butik som både presenterar annorlunda råvaror - och även har tips på hur man tillagar dem! 



Picanha har har på svenska översatts till "Rostbifflock med kappa". Att fettranden är kvar gör det otroligt mört och smakrikt! Snitta fettkappan i ett fint rutnät, klappa in salt, peppar och örtkryddor. Bryn i panna och låt gå i ugnen på låg temp till 50-52 grader. Låt det vila, skär upp och njuuuuuut! Vi åt det med sallad, hallonvinaigrette, smörstekt sparris, ostar och lite annat plock. Enkelt men gott!

Sedan satte jag mig framför TV:n för att titta på Netflixserien "The Fall". Spännande! Tänkte mig ett marathon och det blev fyra avsnitt innan sängen kallade...


Idag vaknade jag till underbart firande av Mors dag!


Fick kalasgod frukost... Haha! 


Paket och vackra blommor från älskade barnen! Jag blev så glad att ni också valde bästa blomsterbudet! :)

Det fanns ju från början (1919) anvisningar på hur man skulle fira den här dagen:

 
Det enda jag saknade idag var naturligtvis barnen - men jag har fått telefonsamtal med båda så jag är väldigt nöjd! Fattades bara att fira den egna mamman.
 

Maken åkte iväg till sin mamma i Önnesmark och jag till min på Anderstorp! Det blev stor samling av både storebror och lillasyster med familj. Gott fika och mycket prat. Och så gullungarna:


Max...


Och My... 

Söta, pratsamma, glada och...

Lite busiga! 
 

Men det ligger nog i släkten... Haha!

Fast mest är de ju söta och gosiga! 

En sväng till pappa på lasarettet och han var vid gott mod. De har konstaterat att han haft ännu en infarkt men får nog åka hem imorrn då han mår så pass bra. Inte undra på att han varit trött och slut. Nu ser vi fram emot att ordna lite växelboende så att han kanske kan få vara i Lövånger en vecka varje månad. Det tror jag att han skulle tycka vore väldigt roligt!
 
Nåja, vi hoppas på det bästa och tar en dag i taget. Jag hade ju också tänkt åka till Piteå på dop idag men var tvungen att ge upp. Ibland är jag mer än lovligt tidsoptimistisk... På tal om optimism undrar ni säkert hur det gick med min sommarfeeling och tvätten som hängde ute? Där kan jag väl säga att jag ångrar att jag inte hämtade in den vid midnatt... Haha!