Aktiva dagar!

Den här veckan har verkligen varit fylld av allehanda roliga aktiviteter och därför har jag heller inte hunnit blogga om allt som hänt. Desto mer får jag nog ur mig ikväll - åtminstone bildmässigt. Som vanligt satsar jag mest på kvantitet... Haha!

Måndag blev ju en härlig dag i Sundsviken! Tisdag vet jag knappt vad jag gjorde men det blev lite sol och lite plantering i nya blomlådor som maken gjort. Får nog visa detta en annan dag då det är späckat här. På kvällen blev vi bjudna till Bodan på en kalasmiddag i det vackra vädret!
 

Det är så fint i Leif och Åsas stuga! Ännu ett underbart smultronställe! Man blir så sugen på stuga vid vatten när man åker och hälsar på så här men det är otroligt mycket jobb bakom alla fixade och fina ställen. Så även här!


Fint hus, massor med blommor och vackert anlagd tomt!


Närheten till vattnet och vyn över Bodaträsket går heller inte av för hackor!


En helt ljuvlig kväll där vi hann surra ikapp allt som hänt sedan vi sågs sist.


Och som vanligt fick vi underbar mat! Gravad lax till förrätt, röding och egen färskpotatis till varmrätt och en smarrig hallon/blåbärspaj till dessert... Mmm... Tusen Tack för en härlig kväll!


Vissa fick paltkoma efter maten... Haha! Deras golden Rex somnade med tassarna i vädret! Men när jag smög närmare:


Va? Haha! Snabbt uppe igen. Superfin hund som dock hade lite svårigheter att stanna hemma då grannarnas tik var på löpen... 

Onsdag blev det också full rulle då pappa charmat personalen på Medicin som t o m ringde mig för att jag skulle komma dit med cigaretter... Aaaahhhggghh! Jag har inget emot att han röker men när det är det enda han fokuserar på så blir det tradigt! Särskilt när han ligger på lasarettet och inte heller kan röka i närheten... Men personalen tog på sig ansvaret att gå ut med honom och jag hann istället prata med pappa om fortsättningen.

Han är ju färdigbehandlad nu men i för dålig form för att vara hemma. På vårdplaneringsmötet i måndags ville han inte åka på ålderdomshem men igår hade han vänt och ville gärna till Lövånger. Sagt och gjort. Bara att ringa och ordna plats och planera ihop allt tillsammans med syrran!
 

Åkte förbi dem för lite kaffe och mycket kramar med småtrollen! Max hade t o m ritat en teckning till mig! Fint! 

Dagen bara rusade iväg när jag också fått mitt nya träningsarmband med posten och upptäcker att det inte funkar! Aaaaahhhhhggh igen! Testade allt och ringde supporten på Irland men kom inte vidare i alla fall. Det är trasigt så nu har jag bett om ett nytt! Men det tog tid så jag hann precis handla mat innan maken kom hem från jobbet.

Roligare var det då att sätta sig i bilen och åka till Umeå som vi hade bestämt. Emilia skulle hem och åkte till Umeå då det fanns så få avgångar till Skellefteå. Vi beslöt oss för att förena nytta med nöje:


Började med ett besök i Skulpturparken på Umedalen som jag inte varit till tidigare. Hur fint som helst! Gillar verkligen både parken och konstverken som är utströdda lite här och där!


"Klassresa" - en skulptur gjord av stolar!


Och en gammal fåtölj som någon släpat ut. Trodde vi...


Den såg så lagom sliten ut i tyget men var faktiskt helt gjord i betong! Coolt!


Muskler hos en springande man. Ja... Allt är inte enkelt att förstå men det är väl så det ska vara. Kisar man lite blir det enklare att se. Men då skulle det å andra sidan också kunna vara en kvinna... 


Här kom vi fram till "Vegetation Room VII". Väldigt kul installation! Ja, inte skylten utan rummet:


Med sina rostfria väggar försvann det nästan i vegetationen. Här verkar jag ha gjort en "Ernst". Känt in rummet... Haha!


Ulf gick igång och var inte alls så kluven till konsten som det kanske ser ut. Jag gillar hans ena fot som fick en väldigt rolig form!


Sefie? Nej, det måste väl vara en wefie? Lite variation då jag tydligen också slapp plåta själv...
 

Badkar i naturen. Fint!


Och så den här väldigt fascinerande skulpturen! Kläder i träden.


En stig gjord av 160 kavajer!


Många plagg blir det...


Och riktigt coolt! Jag gillar konstig konst!
 

Granitbågar! Ja, här hade vi snurrat runt ett tag och begav oss med kurrande magar till restaurangen bredvid där vi beställt bord.


Bistro le Garage! En ganska ny restaurang som fått väldigt positiv kritik. Måste ju testas! Och vi blev inte besvikna.


En getost till förrätt med bakade jordgubbar... Mmm... Ljuvligt!


En rolig bild som passerade utanför. Kille med hund - båda på skateboard! Haha!


Varmrätt: Abborre med krispiga bönor, sparris, brynt smör och en sabayonne med citron och... herregud så gott!


Mandelkaka med fyllning av citron- och lakritscurd och jordgubbar med glass... Ja, nu skriver jag inget mer men ni fattar ju att det var galet gott och att vi var supernöjda och väldigt mätta efter ett par timmar på en jättetrevlig restaurang som vi verkligen kan rekommendera!


Vi hann med ännu en walk in the park innan vi åkte vidare. Den här skulpturen kändes väldigt levande!


Och fler favoriter! Älskade Jaume Plensas "Heart of Trees" där tre mansfigurer kramade var sitt pilträd. Att de dessutom hade kompositörers namn som dekoration gjorde den ännu mer intressant. Henry Purcell är en favorit!


Konstverkets innebörd är samspelet mellan kropp och själ. Vad händer när träden växer? Kommer de att krossa figurerna eller anpassar det sig till utrymmet? 


Mer läsning. Min favorit i parken!


Men ett snyggt staket eller trädäck med plats för träd är också vackert!


Och den här sommarängen blev man bara glad av!


Garaget då? Ja, det fick 5 björkar av oss båda innan vi åkte ut till flygplatsen för kvällens viktigaste input:


Emilia!!! Vi blir så glada när du kommer hem! Himmel så mycket kärlek!


Man kramas som om det var sista gången varje gång... Finaste flickan vad vi älskar dig!


Ni ser ju själva! Glada... :)

Sen hemkomst och mysmorgon idag med Emilia - tills de ringde från Medicin och berättade att pappa skulle få åka till Lövånger efter lunch. Bara att hämta upp mamma, och rullstolen som också skulle med, dejta Malin som packat alla kläder och åka till lasarettet. Pappa var även idag mest röksugen och ville ha med sig pengar (till mer cigaretter) så det ordnade vi på vägen.  Nu låter jag lite trött men det finns dagar när han är lättare att älska...
 
När vi hade fått på honom nya kläder och fått in lunchen så behövde han också en telefon... Vi åkte därför iväg och köpte en sådan, laddade kontantkort, handlade mat till mamma och var tillbaka en knapp timme senare och hann precis få med allt i bilen och vinka av honom... Puh! Och vi som inte ens hade hunnit äta frukost fick rädda blodsockret i Max Drive in... 
 

Tur då att vi fick besök av Fuhran och Solan som kom med en kasse nyfångade abborrar! Sååå gott! Tusen tack för både fisk och hemkörning! Jag rensade och filéade direkt, saltade lite och hade vips förberett middagen!


Det blev smörstekning och lite pankopanering, potatis och äggsås. En väldigt god husmans. Tur då vi också fick gäster till middagen:


Lilla Ella! Ett sådant sockertroll! Mamma heter Sara och är lika fin hon - men har man en sådan här unge får man finna sig i att hon figurerar på flest bilder...


Och som hon åt! Två portioner fisk försvann i ett nafs! Gulle!

Nu skulle Emilia och tjejerna åka vidare så vi passade på att göra en utflykt till skogen istället för att hänga vid TV:n.


Mot svampen på en onämnbar plats... Haha!


Jodå, det fanns! Inte så stora ännu men vi plockade några liter som jag nu förvällt och ska slänga in i frysen. Mums!

Glad och nöjd med aktiva dagar ska jag nu avrunda och ser fram emot en låååååång sovmorgon då jag också är helt slut. Snart får jag väl ta semester från semestern... Haha!
 
Tjolahopp!