Hemma igen!

Landat hemma efter en magisk vecka! Jo, jag vet att det gått troll i ordet magisk - men jag bryr mig inte. Det har varit magiskt i alla fall! Jag var inte riktigt klar med sommaren ännu. Jag ville tydligen jobba mig svettig och komma hem med svullna fötter en gång till... Haha! Älskar värme, älskar resor och vi lever ju bara en gång! 


Igår blev det en skön eftermiddag på stranden och jag stannade kvar någon timme efter att de andra gått bara för att njuta av vågorna, värmen och nuet! 
 
På vägen tillbaka fick jag syn på skylten med skulpturen och tänkte att jag ju måste gå upp i trappan och genom porten bara för att se att den var öppen... Ja, lite tjurig är jag nog allt!


Ni minns väl gårdagens fotografering? Här har ni ytterligare en variant.

Violá! Bara att stiga på! 
 
Passade också på att kolla utsikten från en av gluggarna i muren. Ja, jag kunde nog ha hittat någon roligare men jag skulle ju hem för att jobba lite.
 

Jag valde att göra mig en cappuchino och gå upp på terassen. Det här är ingen dålig arbetsplats! Jag var helt uppe i det jag gjorde och märkte inte att det efterhand börjat dyka upp lite moln. Plötsligt blev det bara mörkt...


Ja, ni ser ju själva... En minut senare kom de första regndropparna! Bara att avsluta - men då hade ju klockan också hunnit bli sex så det var hög tid. Otroligt omväxlande väder men väldigt roligt att vi fick en soldag till! 


Igår kväll skulle vi fira Åsa som fyller år idag och vi fick sällskap av Margit, som ju tar hand om "Rue Sade B&B" i år, och Sophia som tillsammans med sin man också öppnat Bed & Breakfast i Antibes den här sommaren! "La clé de la porte B&B" heter det! Superfint boende på båda ställena! Kolla hemsidorna om ni ska åka dit!
http://www.ruesade.se/ 
http://lacledelaporte.com/


Här är vi på väg ut i natten för att äta en sen trerätters på "Le Comptoir" som jag verkligen kan rekommendera! Supermysigt litet ställe med utsökt mat! Tyvärr hade jag kommit åt några knappar på kameran och ändrat inställningar som gjorde att bilderna är urusla - men ni kommer att förstå ändå!


Passerade ett galleri med gallerförsedda fönster och urfina och lite naivistiska tavlor!


Och här är vi framme! Ni ser att inredningen är lite uppåt väggarna...


I taket hade de också hängt upp glödlampor som dekoration. Fint!


Och här är vi igång! Det blev en hel del surrande, skrattande och sjungande! Mannen i bakgrunden är tysk och han och hans franska sällskap gissade länge på var vi kom ifrån och trodde starkt på Finland...  Nåjo, de va ju fel... De tyckte hur som helst att vi var väldigt glada!


Här hade vi också fått tillskott av Anita som har en lägenhet i Antibes och som Åsa lärde känna förra året. Hon kom direkt från flyget. Både hon och Sophia var otroligt sköna människor och det blev en jättetrevlig kväll!
 
Här tror jag dock att hon gick upp i rök... Haha!
 

Och så fina Linda-Marie! Så kul att få umgås lite mer den här veckan!

Och nu över till maten:
 

Till förrätt tog jag Makirullar med grönsaker - fantastiska smaker!


Till varmrätt en japanskinspirerad tonfisk som var något så sjuuuukt god! Den var inbakad i filodeg och lättstekt med rå kärna. I glaset är en ljummen dressing som hade soya och honung som bas. Man kunde känna smaken av sesamolja men servitören sa att det ingår massor med kryddor - så nu får man experimentera! 


Ja, jag tog flera bilder eftersom det var svårt att göra rätten rättvisa på bild. Jag vill bara säga att det var den godaste tonfisk jag har ätit! Och dressingen som skiktade sig lite skulle man röra om och hälla över fisken lite eftersom... Mmm... Måste prova att göra något liknande. Eller kanske uppdra till Pär Johansson som öppnar Matstudio på Risergsgatan nästa vecka?? 


Till dessert hade jag valt en caramel med krossade kakor, crème och glass... Mmm...igen!


L-M valde en glass täckt med hallonmousse och hon var salig! Vi fick hindra henne från att slicka tallriken... Haha!

Och så Åsa då! Fin, nöjd och glad - och så värd en härlig middag med goda vänner! Grattis än en gång på den riktiga dagen!
 

Det blev inte så mycket sömn i natt och vi var i Nice, incheckade och klara redan8.30. Det var rätt tjockt med folk och Åsa hittade en lugnare plats. Finns det på en flygplats?


Joooodå! Det roliga var också att vi satte oss precis i den gate som vi senare tilldelades! Jag tror att hon är lite synsk...

Jag fick också trevligt sällskap på resan när jag hamnade bredvid Irene och Lasse som också skulle tillbaka till Sverige efter en period i sin lägenhet i Antibes. De hade en såååååå söt hund!


Morris! Med lite korsbett... Han låg i sin väska men tittade upp när vi hade beställt in mackor. Det kunde ju ramla ner en smula...


2, 5 timmar senare var vi back in Sweden! Här står Åsa i den gate som får representera dagens ålder. :) 

Nu är jag hemma och har myst med Skrållan som jag tror har saknat mig - eller så var hon bara hungrig... Haha! Har gjort biffar till maken som jobbar sent och ska själv lägga mig tidigt. Nu väntar en hård vecka med mycket jobb och träning och lite mindre kolhydrater... Eller åtminstone inga croissanter... Haha!