Matfest och Renskav!

Jobbdag som inte kom igång ordentligt förrän efter lunch. Därför har jag jobbat klart först nu! Jag hade ju ett avbrott mitt på dagen för lite trevligheter: Matfest! Det vill man inte missa!
 

Hade en lunchdejt med snygga och kompetenta Britt-Inger på Näringslivskontoret! Alltid trevligt att ses och vi åt gott tillsammans med ett gäng getingar som förmodligen följt med hemifrån... Haha!


Här ser ni personalen i full gång! Jag kallade av misstag Mattias Richtman för Markus men fick bra mat ändå! Brorsan stod i tältet bredvid...


Nästa fredag har Food premiär på sin Gourmetpåse där man hämtar kött/fisk och färdiglagade tillbehör. Själv får man steka på köttet innan servering. Kommer att bli heeeeeelt perfekt! Ryggbiff med tillbehör för två personer 350:-. Kan man inte säga något om! 5 september är det invigning av deras butik med provsmakningar. Gissa vem som ska hänga på låset? Haha!


Roligt med liv och rörelse i Stadsparken även om Nordanå ju har sin alldeles speciella tjusning! Och precis när jag skulle ta en bild av Johanna i Parken som fått så mycket sällskap så kom en tjej springande! My! Ja, längre bak kom också Malin med Max och Hanna!


Hon är stor tjej nu i nya tights med kattframsida! Hur coola som helst!


Och som mamma skulle ha sagt: Malin och Hanna hade doppats i var sin burk rödfärg! Riktigt snygga färger brudar! Visst var det fint med Brinken i bakgrunden? Haha!

De skulle gå och köpa italiensk glass (Gelato) hos Alhems Trädgård så jag hakade på!


Sååååå sjukt gott! Martin hade precis anslutit och han verkade inte ens få smaka fast han gapade så fint...


Jag åt Cocosglass och My Hallonsorbet. Jättegoda båda två! Dessutom såg jag att man kunde köpa hem en blandad låda för 60:-. Därför har vi nu ätit citronsorbet, hallonsorbet och blåbärsglass till dessert... Mmm... 


Jag hann även förbi Mie och tacka för god lunch! Hon är bara för fin!!!


Dags att åka hem och jobba och jag undrade för mig själv vem som skulle få vara i förgrunden till Matmarknaden på torget? Det avgjordes omedelbart av Ulrica Rauhala som gärna ställde upp på bild! Du är för härlig! :)

Jobb, jobb, jobb hela eftermiddagen medan maken var hos svärfars. I kväll gjorde jag en paus för lite matlagning och därför kommer här ett nytt Middagstips till mina kärlekar:

RENSKAV


Hacka 2-3 lökar och fräs i smör/rapsolja tillsammans med kantareller (om man har - champinjoner går ju också fint!). Ta upp allt ur pannan och hetta upp den igen med mer smör.


Vi köper numera renskav av Brobergs Fisk som tar den här från en lokal "odlare"... Haha! Den är dock inget skämt utan den bästa skav jag har köpt nånsin! Har beställt flera gånger och även skickat med Oskar och Lisa som var hur nöjda som helst! Bra råvaror är värsta grejen!


Fräs skaven (4-500 g) på hög värme och rör runt så att den delar sig. Förr när jag köpte skav på ICA så skar jag den alltid ytterligare en gång för att kapa alla senor en gång till. Här finns inga... Tillsätt salt, vitpeppar, viltkrydda och timjan (eller dragon om man hellre gillar det - men inte båda).


Häll tillbaka svamp och lök och på med 5 dl grädde av valfri sort. Tar man för mager grädde får man reda den på slutet. Annars kokar allt ihop så simmigt och gott! Lite fond och lite soja och sedan får det puttra en halvtimme eller så. 


Runda av med en gräddskvätt på slutet innan servering och mer salt, vitpeppar om det behövs. Klart!


Rostad potatis och hemgjord lingonsylt var inte fel till... Gott!

Åsså gelatoglassen på det då... Mätt! Nu blir det tidig kväll eftersom jag ska jobba med Nordea från hela norra Sverige imorrn. Både moderator och underhållning. Har precis klart allt material så nu är det bara att köra! Maken är dock inte ledsen över att jag är borta hela dagen. Han har tydligen nån dejt med Premier Legue på TV... Haha!