Trött men energisk!

Nu måste jag verkligen tänka efter... Det känns som om den här dagen har varit hur lång som helst! Kanske vaknade jag för tidigt? Haha! Nej, det blev jobb och sedan ärenden på Solbacken innan vi följdes till Peter och Sara på kaffe! Jag skulle ändå hämta våra trådlösa system som vi tar med oss till Norsjö imorgon - och en inbjudan på fika säger man inte nej till!


Såååå roligt att träffa finaste Fjällström igen! Länge sedan sist och han har verkligen gått igenom en pärs med både gallproblem och inflammation i bukspottkörteln... Ingen lek - men han är på väg tillbaka och det är vi så glada för! 


Hans hulda hustru Sara är en fena på att baka... Det behöver jag kanske inte säga? Det här var värsta kalasfikat och så smarrigt! Det blev en stunds surrande och uppdateringar av läget. Roligast idag var Saras inköp till sin pappa:
 

Han är 83. Bjuden på 75-årskalas. Och värdparet har bestämt att det ska vara cowboytema på festen! Haha! Så kul! Så nu hade Sara köpt både hatt, pistol och sheriffstjärna! 

Sedan åkte vi hem, jag åkte till Solbacken ännu en gång och handlade mat. Hade ju sett ett bra saffransbullerecept på Facebook! Tack Jessica! 


En god deg med både vispgrädde och kesella! Sedan var det bara att plocka fram pepparkaksformarna!


Ja, det blev granar och hjärtan! En del formar har blivit lite mörbultade och jag orkade inte heller med några komplicerade former.


Jodå! Det blev bullar! Massor med bullar eftersom jag nog gjorde dem lite små. Men va fanken - de räcker väl längre? Eller tinar snabbare...


Medan degen jäste så gjorde jag två bröd som jag fick recept på hos Sara. Snabbgjorda och underbart goda med både krossade linfrön, solrosfrön, mandel och tranbär (eftersom jag glömde köpa russin). 

Ja, jag kom hem 16.00 och en timme senare var degen klar, bröden i ugnen och en kycklingsallad tillverkad! Nu har jag mest bara gräddat och diskat... Det blev mycket "såll" när jag höll på med allt samtidigt. Och nu är jag såååå trött! Ska kika igenom texterna till imorrn, plocka fram lite kläder, kika lite på fotbollen och lägga mig tidigt. Imorrn kväll showar jag och Åsa i Norsjö! Så kul!

 
#1 - - Fanny:

Vi hade äran att ha Åsa som värdinna på Guldkalaset i Lycksele igår! Hysteriskt rolig kväll! Kan bara föreställa mig hur kul det kan vara med er båda på scen! :D

Lycka till ikväll!

Svar: Så härligt!!! Förstår att ni hade kul! Ja, nu ska vi försöka "frälsa" Norsjö ikväll! Tack!!
Monica Lindgren