Släkten!

Igår blev det släktkalas för hela slanten! Inte så att vi firade någon utan bara för att träffas. Trevligt! Jag hann med både mina och makens föräldrar - och åt naturligtvis heeeela tiden. När jag inte fikade... Haha! Man behöver aldrig gå hungrig när man närmar sig hemtrakterna!
 

Hemma hos mamma och pappa serverades det nystekt strömming och där satt också mammas lillebror Kurt och hans fru Maj-Britt! Så roligt att få några minuter med er också!


Och pappa var i ovanligt fin form! 


Mamma också! Hann äta lite och prata lite innan det var dags att plocka upp maken som varit hemma hos sig för att hjälpa till med lite pyssel ute. Därifrån bar det av ut till Munkviken där vi skulle träffa hans mostrar och familj!


Sonjas lillasyster Norma hade anlänt! Hon tyckte att Ulf hade vuxit! Haha! Det är ju annars sånt man får höra när man är barn - men i deras ögon är vi nog fortfarande det. 


Sonja och makens syster Berith och hennes sambo Krister! Och Sonja hade längtat! De har en fantastisk sammanhållning men nu återstår tyvärr bara fyra av sex stycken. Kanske gör att man värdesätter varandra ännu mer?


Och här ser ni maken, hans moster Bia, Norma, hennes man Curt och svärfar Sture!


Det blev samling inne och Sonja hälsade välkommen! Hon bjöd på sommarlunchen som bestod av en tallrik kalla läckerheter som laxpaté, rulle med äggröra och rökt sik, lokalproducerad lammkorv, Munkvikens egen sill och färskpotatis! Så gott!


Vi sjöng hela dagen och började med "I sommarens soliga dagar". På munrörelserna kan man anta att de sjunger "soooooooommmmar"! 


Efter maten blev det mycket prat och skratt! Sonja och Sture var i högform!


Även Bia och hennes sambo Görre! Eller ser de inte lite trötta ut?


Men hallå! Inte sova nu!


Just det! Nu är det ju dags för systrarna Morén att sjunga!


Och då blir det alltid "Vi har kastat alla sorgerna bakom vår rygg..."


"Vi ser dom inte mer, vi ser dom inte mer..." De är ju bara för söta och roliga! Jag har alltid gillat makens släktingar och vi har umgåtts varje midsommar och Kristi Himmelfärds sedan 1979! Inte illa!


Efter maten lite sittning på altanen där vi fick kaffe och kakor!


Fint vid havet i Munkviken!


Maken och hans söta syster! 

Efter kaffet åkte vi vidare till Berith och Kristers stuga som bara ligger ett stenkast därifrån. De har ett kanonställe alldeles vid havet!


Ja, det är inte bara en stuga. På den lite branta tomten står tre stycken. Det här är den översta och innehåller kök och matrum med bäddsoffa!


Den mellersta har toa och dusch samt ett fint sovrum som man också kan "hänga" i.


Så gulligt! Allt är en riktig sommardröm!


Jag och Norma hann ända ner till stugan vid vattnet som nog kanske varit båthus från början - eller kanske tänkt som bastu? På den nya altanen mådde vi prima!


Och nu är stugan inredd som TV-rum. Ja, här kan man också sova. De har ju två grabbar var så det blir lite folk när de kommer med sina tjejer och hälsar på. Jag tror att de tillbringar rätt mycket tid där och det är ju alltid roligt att också barnen känner sig hemma!


Här började resten av gänget samlas utanför!
 

Och tror ni inte att vi fick mer fika!!! Beriths goda blåbärs- och hallonbakelser, sommarsockerkaka med smör och vaniljsocker, vaniljkräm och kaffe... Mmm... 


Mycket prat, sång och skratt hela eftermiddagen! De är så härliga! Här ser ni Totte i full aktion - storytelling på hög nivå!

Tusen Tack till Sonja och Sture för maten och till Berith och Krister som tog emot oss i stugan! Supertrevligt och en mysig eftermiddag med en hel del sol!

Idag har jag mest bara stökat här hemma, tvättat kläder och tvättat bilen - och ääääätit! Gjorde renskav som jag köpt av Brobergs. http://brobergsfisk.se/ Såååå fin! De har snart allt möjligt - nu fisk, pilgrimsmusslor, sillar, renfilé, lamm och renskav... Goooooda saker! Har köpt lite mer marulkskind också som vi ska avnjuta när barnen kommer hem! Det går bra nu! 

Men jag måste nog ta en motionsrunda. Man kan inte hålla på så här... Då kommer jag att väga 20 kilo mer när semestern är över... Jag gör det nu! Tjolahopp!
 
#1 - - Anonym:

Idel kändisar för en som umgåtts med Berith under några årtionden, kramar till alla som kommer i håg mufB-) Ilona