Oroligheter...

Det har varit en lite märklig och orolig dag. Blev väckta väldigt tidigt av besked att käraste svärmor var på väg till akuten och inte alls mådde bra. Tackar barnens kusin Johan som fick första samtalet och rådigt ringde ambulans. Under dagen kom diagnosen att det var en infarkt så vi är glada att hon blev inskriven (och inte hemskickad som man ju alltid befarar).

Hon mår just nu bättre men det här är ingen lek när man blivit 82 år och tidigare haft både infarkt och stroke... Nu håller vi tummarna att allt ordnar sig och hon såg också mycket piggare ut ikväll när vi var där! 
 

Ja, helt plötsligt blir andra irritationsmoment som en tömd resväska innanför entrén bara en bagatell! 


Och en kvarglömd varmkorv på byrån, efter en sen hemkomst i natt, något man skrattar åt!

Man måste välja sina strider här i livet och när vi får ha kärlekarna hemma så gör det verkligen inget att det blir lite "skit i hörnen". Människorna omkring oss är alltid de som är viktigast!


Märklig dag med ännu ett egendomligt ljus. Verkar klarna upp ikväll efter regnet och det kanske är ett tecken på att allt löser sig till det bästa! 

Jag fick ändå en fin kväll eftersom älsklingssonen kom hem från Luleå och barnens kusin också kom för att äta middag med oss! Så "gött" att få rå om allihopa och så synd att maken jobbade ikväll. Men vi har sparat goda portioner i kylen!


Till förrätt hade jag gjort en carpaccio på renfilé som jag hastigt brynt och sedan lagt att svalna i marinad. Till detta en färskost med pepparrot, lite rårörda lingon, smörstekta kantareller, parmesan och rostade pinjenötter. Jag brukar inte skryta men det här var faktiskt djuriskt gott!


Mina glada middagsgäster! Bara kärlek i uterummet ikväll igen!
 
Och till varmrätt blev det stekt marulkskind på salladsbädd med bacon, mango, getost och balsamico... Mums! Trodde att det skulle bli för lite mat (alltid!) och rostade också färskpotatis i ugnen - men det räckte och blev över. Trevlig middag med fina gäster och sedan ett besök hos farmor som blev glad över att träffa barnbarnen! 

Känns som om man kommer att somna tidigt ikväll. Var rädda om varandra allihopa och njut av varje dag!