Fart och fläkt!

Full rulle i köket idag! Ja, det var full rulle i natt också eftersom jag vaknade ett antal gånger och varje gång inledde med tanken: "Äntligen sovmorgon när jag får vakna av mig själv!" när uret bara visade 03.15... Haha!

Men jag somnade om och vaknade tyvärr till samma stök som jag somnat till. Köket var i en enda röra p g a fläktmonteringen som maken inledde igår. Nu återstod bara att koppla elen, montera motorn och lite annat. Jag valde dammtorkning av det mer grundliga slaget när den gamla "flottbomben" ovanför spisen äntligen åkt ut!

Om han fick igång den?


Jajamen! Efter ett besök av världens bästa Peter för att kolla elkopplingen så startade vi upp skönheten! Oj, vilket fint surrande! Och lyyyyyyyse som funkar! I två olika styrkor! Mmm... Kärlek för en gammal husmor! Bra jobbat mannen i huset! Det här ska jag komma ihåg! (Ja, jag skriver det ju på bloggen också så att det finns vittnen till min positiva inställning! Haha!)

Hann röja en del av det jag tänkt (men det är ju en dag imorrn också) innan jag kom på att jag lovat komma förbi optikern och prova ett par bågar som jag beställt. Jaaaaa, jag är en glasögonnörd men de här var bara i en annan färg... Om ni undrar vart jag går så är det Optiker Burman som gör mig nöjd vaaaaarje gång! Ingen skillnad den här gången heller! Blev faktiskt lite hög av glädje där ett tag! 


Sedan fick vi främmande av makens föräldrar och syster som varit och handlat och köpt med sig de godaste wienerbröd jag ätit... Mmm...


Enda problemet är väl smulorna... Eller vad säger du Sture? Hur som helst var det kul att ni kom förbi och tack för det goa' fikat!

Detta följdes av matshopping på Ica med tålamodet i högform - trots att det var fredag! Kan bero på att jag tagit upp lammentrecôte ur frysen till kvällens middag och att solen kom fram - det blev riktigt skönt ute! Lovely!


Ut på baksidan för middagsfix! Njuter av nya bordet!


Likaledes att köksön är i nygammal form igen! 


Men varför ser jag så sabla nöjd ut?


Jo, den helgrillade lammentrecôten är klar och det doftar gott av timjan och rosmarin!


Bara att tranchera! Kunde tagit den lite tidigare men va fanken... Såg bra ut!

Och smakade ljuvligt med sallad och ugnsrostad färskpotatis! Riktar ett extra tack till "Köttmannen" från igår! Du vet hur du ska charma en kvinna du! 

Nu sitter vi i uterummet och njuter av kaffe och morotskaka. Ja, det kanske inte låter så nyttigt men jag tror att jag börjat på en ny diet. Igår åt jag både surströmming och jordgubbspaj och idag hade jag gått ner 4 hekto! Det ni! Imorrn kanske jag ska gör en tårta? Haha! 

Nej, imorrn blir det nog motion och solstol för min del. Ha en fin fortsättning på helgen alla!