@Home!!

En rolig helg i London är över... Ja, det går fort men har varit roligt och händelserikt! Stort Tack till våra glada vänner för trevligt sällskap och många goda skratt! Kommer att göra en längre återblick imorrn men just nu är jag glad och tacksam över att ha kommit hem och ämnar göra en ganska tidig avslutning på dagen. Man är trött trots att man sovit på planet. Eller kommer man att ligga vaken nu och vänta på "sömntåget"? Ja, det återstår att se. Vi har i alla fall inte sovit bort tiden den här helgen. Men när vi har gjort det har det varit gott!

Vi bodde på ett ganska nybyggt hotell vid Paddington och jag kan verkligen rekommendera det här för den som vill bo fräscht men ganska enkelt.

Jag är ju inte så förtjust i gamla ruffiga rum med skitiga heltäckningsmattor och det finns det tydligen ganska gott om i den här stan. De som bott på hotell i London säger ofta att man kan förutsätta att standarden är låg... Då tycker jag att det är bättre att det inte finns så mycket "lull-lull" men att det är rent och snyggt Och det var det här! Tune är en ny kedja med fyra hotell i stan och det här var alltså ett av dem.

Fräscha (men inte så stora) rum där man kanske inte kan göra mer än sova men det gjorde man gott i sköna sängar! Badrummet var också snyggt och rent och enda nackdelen är väl att man måste köpa till badlakan och Wifi men det är smällar man får ta. Supertrevlig och serviceinriktad personal, ingen frukostmatsal men gott kaffe i foajén. Mycket bra!

Och bussarna passerar på gatan utanför! Längre upp ligger också Paddington Station och längre ned Marble Arch. Funkar att gå ner också!

Idag startade vi tidigt för att hinna till vårt frukosställe i kvarteret nedanför. Här har hela gänget fått en kopp av deras utmärkta kaffe! Enda felet är väl att det tog slut så fort. Jag älskar ju kaffe på morgonen och beställde därför två koppar. Och då hade jag avverkat en stor redan innan vi gick...

     
   
Fantastifulla kreationer på våra cappuchinos! Betydligt roligare än makens svarta... Men vi åt ju förståss en stadig frukost också! Den engelska med bacon, äggröra, svamp, korv, bröd och grönsaker är riktigt bra! Och sedan gick vi tillbaka för att hämta väskor och ta en taxi till Victoria Station där Gatwick Express gick vidare till flygplatsen. Trevlig taxichaufför som hade rest över hela jordklotet men ännu inte besökt Sverige. Vi försökte locka över honom och han blev sugen eftersom han tyckte att vi var en glad och trevlig "familj"! Haha!

På tåget och på väg ut ur stan. Det är här det fula börjar... Måste säga att jag får någon typ av "lappsjuka" när jag kommer ut ur stan... Skitigt och fult på många ställen. Ska jag bo i London så vill jag nog bo inne i själva stan. Eller så måste man åka hit när det är sol och vackert sommarväder! Allt blir ju lite snyggare då.

För det här känns inte kul... Usel bild men det är ju inte som att åka ut ur Dubrovnik direkt... Nåja, vi har haft det kanonbra och sett mycket fint så jag ska sluta klaga! Det har varit en kanonhelg! Och tåget var ett snabbtåg den här gången så vi var framme på flygplatsen på en halvtimme. OCH jag måste lägga till en fantastisk sak med London: Det finns personal öööööööverallt där det ska visas biljetter i tunnelbanan eller på tåget. Alltid någon som tålmodigt svarar på frågor eller hjälper okunniga turister tillrätta. OCH de är trevliga hela tiden!  En otrolig service!

Så jag tänkte väl kanske bjuda tillbaka eftersom jag började klä av mig redan i kön till säkerhetskontrollen! Haha! Inte snyggt men jag måste alltid ta av stövlarna... Lika bra att börja!


Sedan var det ju dags för Taxfree-shopping! Alla är inte lika förtjusta men vi handlade bra och jag köpte massor med smink till "jobbet" samt en snygg klocka! Maken hittade fina solglasögon och resten av gänget kom också ut med flera påsar. Nöjda och glada!

Det fanns mycket att välja på - mer än vi hade trott! Men det kostar på...

Även de mest entusiastiska shopparna kan bli lite trötta...

För det är ju bara så att shoppingen aldrig tar semester...  Enda sättet att få stopp på den var att gå ombord på planet... Haha!

På väg hemåt! Här ser man också tydligt att jorden är rund... Eller norsk...

Intressant spricka i molnet när vi närmade oss Stockholm... Lampa från en industri? Eller hade solen ramlat ned? Fort går det i alla fall. 2.10 till Stockholm och en timme senare åkte vi vidare mot Skellefteå! Skönt att landa hemma! Även om flygtiderna är korta så tar det ju tid att resa.

Skönt att komma in på Falmark men det kändes lite "bonnigt" efter London. Bagagebandet repareras (och det är helt OK eftersom det kommer att bli så mycket bättre) men någon har roat sig med att dekorera i ankomsthallen... Oj, oj, oj!

Så fult! Här är det meningen att folk ska ta bilder och göra något kul... Man har t o m angett vad man ska ha för hashtag om man twittrar...Gissar att det är tänkt att detta ska marknadsföra Skellefteå som en av orterna i Melodifestivalen men jag skämdes... Kunde vi inte ha gjort något roligare?


Avslutar därför med en snurrig bild från London och tackar maken för fint resesällskap än en gång! Nu måste vi planera nästa resa som kommer att bli Rom! Det gäller ju att ha saker att längta till hela tiden...
 
Nu ger jag upp för idag! Have a nice evening everyhopa! It's nice to be @ Home!
#1 - - Sofi:

Ni verkar ha haft det jättebra, men kan man annat i underbara London (bodde där för läääääänge sedan).
När ni åker till Rom så kan ni få låna en superbra guidebok av mig/oss. Den var kanonbra att ha med sig och vi har märkt ut lite bra ställen att fika/äta på - vad ska man annars göra när man turistar och knatar runt så mycket? ;)
/Sofi

Svar: Ja, vi hade det riktigt bra men skulle gärna velat vara kvar någon dag till! En vecka är nästan minimum när man besöker en så stor stad. Och vi lånar gääääärna guidenboken! perfekt att ha med sig - för äta/fika är aldrig fel!!! :)
Monica Lindgren