Kalaskul!

Idag har det varit kalas för hela slanten! Vill dock börja med att återge inlägget som Linda (Mina Magiska Bakverk) skrev på sin logg igår:

"Vår lokala revykändis Monica Lindgren kom och hämtade en tårta idag, en härlig tjej (och så ung! who knew...) med en positiv aura. Jag älskar henne redan och hoppas vi kommer att ses igen. Så här fint skriver hon om vårt möte på sin bildtäta blogg, som för övrigt väl förtjänar många besökare!"

Man tackar och säger att gemensamt tycke uppstod! Kul! En del människor gillar man ju bara på en endaste gång! Annars har dagen ägnats åt fixande och ätande. Iväg tidigt till mamma och pappa där alla syskon och en del av barnbarnen (de som kunde) skull fira både "gamlern" och undertecknad som snart har gjort halva loppet fram till hundra! Bra att slå ihop allt och smart att göra knytkalas. Det viktigaste är ju ändå att kunna träffas allihopa!


Här har storebror Lars och hans sambo Bettan dragit igång salladstillverkningen tillsammans med Jonas, Martina och David!


Sedan anlände lillebror Roland med sina tjejer Gabriella och Cornelia! Lillasyster Malin stod för det varma mottagandet!


My inledde med att kolla in spindlarna... som visade sig vara myror!


Hon konstaterade att de nog bodde i rönnen men att de inte gillade maskrosor...


Sedan skulle vi göra i ordning grillarna men då upptäckte Roland, Ulf och Martin att en planka på brunnen hade lossnat. Bara att fixa!


Yxa i brist på hammare... Men då blev det bra också!


En trana flög över huset men ville inte stanna på mat... Kanske berodde på kocken?


Jodå, undertecknad agerade "Grill-Hitler"! Jag kan vara lite arbetselak...


Tur att jag fick hjälp av finaste lillebror!


Och hans busiga tjejer!


Men innan grillningen var det förrätt och vid min plats fanns det både blommor och ett rosa paket i form av en handväska... Gulligt!!!


Lite nyfiken blev jag allt!


Och så här fina ser Cornelia och Gabriella ut när de inte larvar sig! Kul att få ha er till bordet brudar!


Och här ni storebror Lars och hans fina Bettan!


David, Marti... Martins finger(!), Martina och Jonas!


Först började vi med att uppvakta pappa och mamma! Det blev vers med rim (Bra Malin!) och naturligtvis också present!


En plattare TV till köket som också blev installerad och klar! Tack Martin!


Och sedan var det ju min tur! Väskan passade mig - jag är ju en glad prick! Haha!


Åhhhh! Mina syskon hade köpt ett fläskigt presentkort på Bryggargatan! Lovely! Jag som ääääälskar god mat och särskilt deras! Denna present ska verkligen avnjutas! Tack! Och Tack också till pappa och mamma som bidrog med pengar! Det behöver man alltid! Särskilt när vi åker till Dubrovnik på torsdag! Jag kommer ju att undanbe mig uppvaktning och åka bort så ni andra kan slappna av! Skönt va?


Sedan var det äntligen dag att börja äta! Pappa och mamma stod för förrätten som var en röra på röding och hembakt ljusugnsbröd! Gött som attan! Eller som Gabriella sa: Om jag ska gifta mig så ska jag ha det här till förätt! Bra betyg!


Och My gillade också anrättningen! Hon åt med hela ansiktet!


Sedan var det dags för mig att gå ut till grillen! Ja, man ska göra allt själv...


Fast egentligen hade jag två assistenter... Haha! Roland och Martin! Tack ska ni ha!


My satte också igång med ett långsiktigt projekt när hon började sopa gården... I kalaskläderna... :)


En stund senare var köttet klart och alla hade dukat upp sina godsaker på buffén! Supergod potatissallad med parmesan och citron, melonsallad med fetaost, olika såser och mera sallad. Så gott ihop! Man kunde tro att vi hade planerat detta...


Ja, ni kan ju kolla in min tallrik! Smarrigt! Stor portion? Njaaa, det var ju kalas!


Och på kalas får man också många kramar! Det gillar jag!


Och tårta! Äntligen kom vi fram till kaffet och fick hugga in på det här vackra mästerverket!


Ja, min syster tar allt så bokstavligt...


Men kniven var bra eftersom man behövde skära ganska tunna bitar av denna kompakta och vansinnigt goda tårta! Här sjunger också alla för mig och det var både högljutt och vackert! Vi sjöng stämsång flera gånger idag och alla som var med på den tyckte i alla fall att det var supersnyggt! De andra hade gått ut... Haha!


Efter tårtan behövde vi röra på oss igen! Malin och My passade på att plocka lite gullvivor! My som redan hade plockat en bukett andra blommor räckte över den till Malin och sa:


"Mamma, kan du hålla broccolin...?" Haha! Ja, det var väldigt likt!


My körde ganska hårt och här har hon tagit på sig stövlarna från stövelkastningen! Men roliga dagar tar också slut och vi avrundade med lite gruppbilder. Är det inte alltid så?


Mamma och pappa med sina blommor!


Med sina barn!


Och barnbarn! Här har också fina Hannah anslutit men det saknas ett gäng ändå. Vi får hoppas att Linnea, Oskar, Emilia, Per-Erik och Rebecka kan vara med nästa gång!

Tack alla för en fantastiskt fin dag med härligt umgänge och fina presenter! Nu är jag helt slut och kommer inte att göra många knop. Tur att det är Schlagerfestival och soffläge ikväll!
#1 - - Åsa:

Vad har hon för blogg, tårtkvinnan?

#2 - - Monica:

Hon finns bara på Facebook: https://www.facebook.com/#!/pages/Mina-Magiska-Bakverk/122313361145542



Jag kan fixa telefonnummer om du vill!

Monica

#3 - - Hannah:

Det är så trevligt när vi får träffas!!

Gillar My i mina supercoola brillz!