Mot Stockholm!


Sista vackra kvällshimlen i Sundsvall innan det var dags att knyta sig igår! Förebådade vackert väder eftersom solen sken även när vi steg upp i ottan i morse! Men vi skulle ju packa ihop och åka vidare!


Resan gick alldeles utmärkt och efter lunch hade vi både hittat till och parkerat på Långholmens Husbilsuppställningsplats (långt ord, det där). Det är väl inte någon större charm på den här campingen men ett utmärkt ställe att stå på för 250:-/natt och ha 600 m till tunnelbanan! Den ligger alltså under Västerbron som ni ser i bakgrunden och det finns dusch, toa och reception med färskt bröd på morgonen. Får duga. Annars är jag nog vid närmare eftertanke en hotellmänniska när det gäller storstäder... Men olika sätt att resa har sina olika för- och nackdelar!


Och vi gladde oss att Paul Simon redan hade anlänt! Haha! Nej, det var nåt' tyskt stålföretag...


Den här båtklubben ligger dock vägg i vägg med campingen och här finns det en hel del vackra pärlor! Men vi drog in till stan för att möta upp Oskar och Lisa! Så kul att få träffa dem här nere också!


Här har vi kommit fram till Norrans övernattningslägenhet och man riktigt ser hur far och son njuter av att umgås... Haha!


Vi hade ingenting bokat idag och valde därför att strosa in till stan!


Stannade på ett par ställen och shoppade lite - ja, med betoning på lite. Vi kikade mest! Här var det någon typ av outlet som inte hade något som vi var intresserade av!


Men jag och Lisa provade solglasögon! Det verkar vara min grej den här semestern!


Skoäffär med färgglaaaaaaaaada skor! Nej, jag köpte inga... Lila är inte min favoritfärg...


Men det är mycket annat jag brinner för! Här knyckte jag ett citat av Strindberg!


Kafferast med lite goda kakor! "For the love of coffee!" Och kakor... Man behöver det när man går på stan även om jag tror att det fanns andra som skulle ha behövt dem bättre! Den här mannen såg lite plågad ut:


Stackarn'! Han gick tillsammans med två kvinnor som jag gissar hade handlat allt han bar på! Fast det där kanske är en otillåten generalisering? Det kan ju vara han som är shoppinggalen och som tvingar kvinnorna att följa med mot sin vilja? Låter lite osannolikt men man vet aldrig...


Måste in på PUB någon av dagarna och köpa dessa små underlägg som matchar vår "Sergels Torg-bricka" i köket. Fina! Eller måste och måste... Vi får se. Man vet inte vad man måste ha imorrn?


Här finns ju också ett fuskpälscentrum... Haha!


Och dammsugare för ALLA ändamål... Vad kan man göra med dem förutom att dammsuga?


Roligaste skylten hade denna lilla butik - som naturligtvis var stängd... :) Men nu började vi bli hungriga och började traska till restaurangen som Lisas mamma föreslagit!


Vi ville inte stanna här och riskera att få en pizza som sedan skulle "out"... Så det blev istället den Italienska restaurangen Esperanza - en riktigt trevlig kvarterskrog med suverän service!


Och här kommer en hälsning till Lisas mamma Eva! Visst hade vi tur som fick gå ut och äta med dessa finingar?


Jag och maken kunde inte vara sämre och vi vill hälsa till Emilia som är hemma och håller ställningarna med allt vad det innebär! Bra jobbat av er alla därhemma idag! Vi saknar dig gumman men ses på onsdag!


Personalen var supereffektiv och väldigt trevlig, maten jättegod så hit kommer vi gärna tillbaka! Vi åt hjortinnerfilé med murkelsås! Såååå mört och gott!


Till detta kunde man beställa lite olika tillbehör som potatispuré med parmesan och vitlök, friterade potatischips eller sallad. Vi tog lite av varje och blev nöjda allihopa! En panacotta till dessert med jordgubbar och rabarberkompott avslutade kalaset!

Nu är vi mätta och belåtna, ganska trötta efter en lång dag och ser fram emot sängen! Imorrn drar vi till Fotografiska och på kvällen är det dags för konserten! Vi har det bra och skickar kramar hem till alla!