Jobb å Hippa!

En riktigt bra dag närmar sig sitt slut! Den allra sista jobbardagen (trodde jag... haha!) och en väldigt rolig kväll! Började med att titta över lite siffror och åkte sedan ut för ett mysigt lunchmöte med Pär som fixade maten i torsdags. Vi skulle gå igenom ekonomin och ingen av oss ville sitta inomhus så vi valde Manhemskajen! Varför går man inte hit oftare?
 

Tillfixat och superfint vid älven! Det här visste ni säkert men jag har bara passerat under promenader - på vintern!


Så fiiiina bänkar! Man fick lite utlandskänsla!


Sedan kom Pär med sallad och det blev ett roligt och bra möte! Vi matade även en gräsand (pensionärsvarning?) och jagade papper som blåste iväg! I vattnet! Tur att det kom en snäll man som fiskade upp det medans jag höll hans mjukglass! Haha!


Sedan blev det en tur till Djupgroven för att hämta lite prylar som blev kvar efter festen. När jag kom hem så stod Emilia vid spisen och fixade mat till sig och maken eftersom jag var bortbjuden! På Hippa!


Mina söta f d arbetskamrater på teatern hade samlats hemma hos Helena och bjöd mig på en härlig och gooood kväll med mat, dryck och presenter! Ni är för fina tjejer! Jag blev jätteglad!


Vi började med rosa bubbel utomhus i solen!


Alla skålade! Och lite senare sjöng de också för mig!


Jodå, jag fick också! Tilltugget var väldigt gott - vattenmelon som man strödde en blandning av fänkål och flingsalt på! En smaksensation! Hela det här gänget är bra på mat och Helena skämde bort oss ordentligt! Efter en stunds surrande var det dags att gå in.


Kolla sovrummet! Så smakfullt, vitt och vilsamt! Vill ha! Helena är scenograf och har en personlig och säker smak! Snyggt!


Hon är också enormt händig och här kollar Chrissie in en av hennes välgjorda alster!


Sedan var det bara att gå till dukat bord! Josef Frank, teak och limegrönt!


En typ av ceviche till förrätt med nya, spännande smaker! Gott!


Gratinerade musslor och rostad potatis till varmrätt. Underbart! Vi åt upp allt! Den här formen och en till utan problem! :) Innan vi skulle avrunda kvällen så blev det en titt i hennes ateljé:


Vilket välordnat, ljust och fint rum! Det bara inbjuder till kreativa lösningar!


Ja, ni ser ju själva! Man blir avis!


Snyggt! Hon har verkligen god smak och jag funderar på att ta med henne hem!


Även till trädgården! Odlingslådorna var fulla av intressanta lökar och grönsaker!


Kryddträdgård! Självklart! Jag gissade naturligtvis fel på vissa men är ju inte van vid åbrodd eller balsamblad... Ernst skulle naturligtvis ha gissat rätt på allt men jag väljer att inte tänka på honom! Helena och hennes man är verkligen odlare och trädgården är både så välskött och hemtrevligt mysig!


Hemsnickrat runt häggen!


Till denna jättevallmo säger jag Tusen Tack för en supertrevlig kväll, god mat, glada skratt, fina blommor och en så bra present! Jag älskar ju böcker och fick en säsong med "Låna och Läs" på Bokia! Lovely! Ger mig en bra chans att hitta nya favoriter! Nu ger jag upp för ikväll och ska lägga mig mätt och nöjd med det som börjar kännas som första semesterdagen! Imorrn ska jag göra klart för att kunna börja lata mig på heltid! Nice!